Menu
Erling Braut Haaland er trolig spilleklar i neste kamp etter å ha vært ute med en mindre skade. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Haaland trolig spilleklar mot Leipzig – lagkamerat ute i lang tid

Erling Braut Haaland sto over lørdagens cupkamp på grunn av en muskelskade, men er trolig klar for neste helgs duell mot Alexander Sørloth og RB Leipzig.

Av NTB | 02.05.2021 13:24:57

Sport: Det opplyser Borussia Dortmunds sportsdirektør Michael Zorc til lokalavisen Ruhr Nachrichten.

– Erling fikk en smell i Wolfsburg, begynte deretter å trene, men tålte ikke belastningen. Vi antar at han vil være tilgjengelig for oss igjen i neste uke, sier Zorc.

Trener Edin Terzic måtte altså klare seg uten Haaland i lørdagens semifinale mot cupoverraskelsen Holstein Kiel. Det gikk smertefritt, og storfavoritten Dortmund vant 5–0.

Om Haaland sier Terzic følgende:

– Han hadde veldig vondt tidligere i uken. Vi prøvde alt, og så bestemte vi oss i morges (lørdag) for at han ikke kunne spille.

Til den tyske TV-kanalen Sport1 sier lagsjef Sebastian Kehl at Morey har pådratt seg «en alvorlig leddbånd- og kapselskade» i kneet.

– Større grad av diagnostisering vil finne sted i dag og i morgen. Men gutten vil være ute i lang tid og kan ikke spille i Berlin (cupfinalen). Det blir en ekstra grunn til å vinne kampen, sier Kehl.

– Du kunne høre skrikene hans over hele stadion. Vi er svært, svært lei oss på spillerens vegne, sa Kehl.

Haaland og Dortmund jager stadig en topp-4-plassering i 1. Bundesliga, og til helgen kommer en svært viktig hjemmekamp mot Sørloths lag.

Det blir også en generalprøve foran den tyske cupfinalen. Der møtes Dortmund og Leipzig 13. mai.

Verre ser det ut for lagkamerat Mateu Morey, som måtte forlate banen lørdag etter å ha fått seg en tøff smell. Søndag hadde Dortmund dårlige nyheter rundt den spanske backen.

Moreys alvorlige skade overskygget lørdagens seier i Dortmund-leiren.

(©NTB)