Menu
Erling Braut Haaland jubler etter en scoring for Manchester City hjemme mot Brighton. Foto: Rui Vieira / AP / NTB

Haaland tomålsscorer i Citys sliteseier

Erling Braut Haaland var sentral med to mål før pause da Manchester City kjempet seg til 3-1-seier hjemme mot Brighton i Premier League.

Av NTB | 22.10.2022 18:01:07

Sport: Med nok et påfyll er Haaland oppe i 17 mål på 11 ligakamper. Sist helg skjøt han blankt i 0-1-tapet for Liverpool, men lørdag var jærbuen tilbake i kjent stil.

To norske scoringer ga City et godt utgangspunkt foran andreomgangen. Der ble vertene spilt i trøbbel av Brighton, men Kevin De Bruynes 3-1-perle kvarteret før slutt slukket gnisten hos bortelaget.

En halv omgang var det Haaland trengte på å få ballen i nettet. Brighton våget å stå høyt, og det utnyttet Citys keeper Ederson nådeløst. Han slo presist i bakrom til Haaland, som rundet en utrusende Brighton-målvakt og skubbet Adam Webster til side. Ballen trillet han i åpent bur.

Manchester City-offensiven tiltok i styrke fram mot pause. Flere ganger ropte de lyseblå på straffe, og til slutt kom den. Men det gikk uvanlig lang tid før kampleder Craig Pawson ble bedt om å se situasjonen på VAR-skjermen. Det reagerte Brighton-leiren sterkt på.

Tidlig etter hvilen var Riyad Mahrez kun en superredning unna 3-0. Sekunder senere kom i stedet en redusering fra Leandro Trossard i motsatt ende.

Haaland ble byttet ut i det 80. minutt.

(©NTB)

Flere nyheter: