fbpx
Menu
Borussia Dortmunds reserver på tribunen med munnbind under kampen mot Paderborn nylig. Fra helgen slipper reservene i tysk fotball å bruke munnbind. Foto: Lars Baron, Pool via AP / NTB scanpix

Haaland slipper munnbind på benken

Erling Braut Haaland slipper å bruke munnbind dersom han som ventet blir reserve i sitt comeback etter kneskade i helgens bundesligarunde.

Av NTB | 10.06.2020 18:49:02

Sport: Det er klart etter at ligaen (DFL) og Tysklands fotballforbund (DFB) med velsignelse fra helsemyndighetene onsdag lempet på tiltakene i smittevernprotokollen som har muliggjort omstart av fotballsesongen. Med virkning fra helgens kamper slipper reserver, støtteapparat og funksjonærer å bære munnbind.

Betingelsen er at de holder sosial distanse med minst halvannen meters avstand. Reservene sitter følgelig på tribunen, ikke på benken.

Siden Bundesliga startet opp igjen har bare spillerne på banen og hovedtreneren vært unntatt fra påbudet om å bruke munnbind, i tillegg til dommertrioen. Fjerdedommer har måttet bruke munnbind, men slipper det heretter.

Ut over dette økes antall personer som kan oppholde seg på stadion. Blant annet dobles antall medierepresentanter til 26. TV-rettighetshavers personell inngår ikke i det tallet.

Smittevernprotokollen har vist seg å fungere etter hensikten.

(©NTB)

Flere nyheter: