Menu
Erling Braut Haaland avgjorde for Borussia Dortmund fra straffemerket lørdag. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Haaland scoret to i kaotisk Dortmund-seier

Erling Braut Haaland er igjen oppe på like mange mål som spilte kamper for Borussia Dortmund. Han ble matchvinner i en 4-3-thriller borte mot Leverkusen.

Av NTB | 11.09.2021 17:52:16

Sport: Avgjørelsen falt fra straffemerket med underkant av et kvarter igjen. Haaland gikk for kraft og sendte ballen utakbart forbi keeper. Tidligere i oppgjøret hadde jærbuen utlignet til 1-1 med et hodestøt, og han noterte også en assist.

Haaland står med 65 mål på 65 Dortmund-kamper. Lørdagens dobbel kom etter en landslagspause der han noterte fem nettkjenninger for Norge på tre kamper.

– Han er ung, men framstår som om han har spilt toppfotball i 15 år. Han er veldig fokusert, tar vare på seg selv og er bevisst på at han er heldig som kan være en profesjonell fotballspiller. Erling vet at han må jobbe for å bli blant verdens beste, sa lagkamerat Thomas Meunier til V Sport etter Dortmunds seier.

18-årige Florian Wirtz tuppet Leverkusen i føringen etter ni minutter. Vertene var stadig giftige på kontringer og plaget Dortmund stort den første halvtimen. Likevel kom utligningen da Haaland steg til værs i det 37. minutt. Han styrte pent videre Meuniers innlegg i nettmaskene.

Det var bare hans tredje hodemål for Dortmund. Haaland uttalte nylig at han jobber for å bli bedre på headinger.

Kun fire minutter etter sidebyttet fikset Julian Brandt 2-2 etter litt fotballmagi. Tyskerens førsteberøring på Haalands pasning var vel så vakker som kanonskuddet som ga utligning.

Seks minutter senere kunne Moussa Diaby på en returball klinke inn Leverkusens tredje scoring for dagen, men heller ikke denne gangen skulle de holde stand.

Raphaël Guerreiro bøyde først et frispark inn til 3-3, og noen minutter etterpå avgjorde Haaland på en sikker straffe.

VAR ble for øvrig også brukt da Dortmund fikk en scoring annullert før pause. Jude Bellingham trodde han hadde stupheadet til 2-2 på en ball fra Haaland, men på videobildene kunne man se en Leverkusen-spiller bli felt i det oppbyggende spillet.

Etter fire runder står Dortmund med ni poeng, mens Leverkusen har sju. I neste runde tar Haalands lag imot Union Berlin. Den kampen spilles søndag 19. september.

Rett før pause ble Dortmund igjen tatt på en kontring. Patrik Schick prikkskjøt inn 2-1 i lengste hjørne, men Leverkusen klarte ikke å holde lenge på ledelsen.

Borussia Dortmund fikk muligheten fra krittmerket etter at Odilon Kossounou var borti nesen til Marco Reus med hånden. Etter en videosjekk ble det vurdert som et straffbart slag.

(©NTB)

Flere nyheter: