Menu
Erling Braut Haaland mener han og Borussia Dortmund er «en god match». Foto: David Inderlied / DPA via AP / NTB scanpix

Haaland om Dortmund-valget: – En god match

Erling Braut Haaland (19) forteller i et ferskt intervju at Borussia Dortmunds direkte tilnærming trigget ham til å velge den tyske storklubben.

Av NTB | 07.01.2020 10:09:42

Sport: Den norske stjernespissen var jaktet av flere europeiske toppklubber før valget landet på Dortmund i slutten av desember.

I et intervju med klubbens TV-kanal åpner Haaland opp om hvorfor han signerte for nettopp Dortmund.

– De kom bare direkte til meg og sa at «vi trenger deg der framme, vi liker spillestilen din og vi vil ha deg her». Jeg likte godt hvordan de snakket til meg, og det var det som trigget meg. Jeg følte bare at jeg og Dortmund var en god match, sier 19-åringen.

Haaland scoret 28 mål på 22 kamper for Salzburg i høstsesongen. Han sier han vil la beina snakke når han skal vise seg fram for Dortmund-fansen.

– Jeg ønsker å vise folk hvilken spiller jeg er. Ikke snakke for mye, men la dem se hvem jeg er, sier han i reportasjen.

– Mats virker som en fin fyr. Og jeg har også en danske der, Thomas (Delaney), som jeg kan snakke med på morsmålet mitt. Det virker som en bra gruppe, og jeg liker meg så langt.

Dortmund er for tiden på treningsleir på Marbella, der laget skal spille tre treningskamper. Haaland er plaget av en liten kneskade og har så langt trent alternativt.

Han kan få debuten i den gule drakten borte mot Augsburg 18. januar. Første hjemmekamp etter «vinterpausen» spilles mot Köln helgen etter.

Jærbuen sier også at han har funnet seg godt til rette blant lagkameratene i løpet av sin korte tid i Dortmund. Han har plass ved siden av midtstopperkjempen Mats Hummels i garderoben.

(©NTB)

Flere nyheter: