reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Erling Braut Haaland scoret to mål i hjemmedebuten for Borussia Dortmund i januar. Det var med på å sikre han en nominasjon som årets spiller. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Haaland nominert til årets spiller i Bundesliga

Erling Braut Haaland er en av sju spillere som har blitt nominert til årets spiller i Bundesliga. Jærbuen er nominert som månedens spiller i januar.

Av NTB | 18.06.2020 18:34:34

Sport: Utenom Haaland er de nominerte Jadon Sancho, Robert Lewandowski, Timo Werner, Kai Havertz, Serge Gnabry og Amine Harit.

Haaland ble klar for Borussia Dortmund like før nyttår i fjor. Allerede i sin første kamp mot Augsburg 18. januar scoret han tre mål.

I hjemmedebuten uka etter mot Köln fulgte han opp med to mål. Det femte målet kom da Haaland totalt hadde vært 56 minutter på banen i Bundesliga. Det er rekord.

Han ble dermed kåret til månedens spiller i januar. Haaland står totalt med elleve mål på tretten bundesligakamper.

Dortmund ligger for øyeblikket på andreplass i Bundesliga, tre poeng foran Leipzig på tredje. De to lagene møtes i Leipzig lørdag.

Kampen vil kunne være avgjørende for hvilket lag som sikrer andreplassen bak Bayern München. 27. juni møter Dortmund Hoffenheim til sesongens siste kamp.

(©NTB)

Flere nyheter: