Menu
Erling Braut Haaland på pressetreff før landslaget i fotball trente på Ullevaal stadion mandag. Foto: Javad Parsa / NTB.

Haaland nektet å svare på City-spørsmål – topp motivert til landslagsspill

Erling Braut Haaland snakket mandag for første gang etter overgangen til Manchester City ble kjent. Han svarte ikke på spørsmål om sin nye klubb.

Av NTB | 30.05.2022 12:01:00

Sport: Haaland og landslagssjef Ståle Solbakken stilte sammen på pressekonferanse i Oslo. Landslaget spiller fire kamper de neste to ukene, først mot Serbia borte torsdag.

Solbakken varslet på starten av pressekonferansen at det ikke ville bli kommentert noe rundt Haalands kommende klubb. Bakgrunnen er at Manchester City ikke offisielt har presentert signeringen av Haaland enda.

Haaland nektet å svare på spørsmålene om hans neste arbeidsgiver, men lyste opp da han fikk spørsmål om landslaget.

– Ja, det kan jeg! sa Haaland, da han fikk spørsmål om landslagets kommende kamper i Nations League etter å ha nektet å svare på et spørsmål om klubbkarrieren.

– Det er alltid kjekt å være med landslaget og jeg har mange gode venner her. Selv om det snart er ferie er jeg veldig motivert og gleder meg til disse kampene, sa Haaland.

Han bekreftet også at han er helt skadefri.

Manchester City utnyttet en utkjøpsklausul tidligere i vår og fikk Haaland for en langt lavere pris enn hva han er verdt i et fritt marked.

Han kostet, ifølge medier i Tyskland og England, et sted mellom 650 og 750 millioner kroner.

Overgangen er etter alle solemerker i boks, men har ikke blitt kommentert av City siden de meldte at de hadde blitt enige med Borussia Dortmund om en overgang for kraftspissen.

Spissen var ordknapp også om agentens bortgang, men fortalte at han holder motet oppe.

– Først og fremst kan du ta Mino. Det er ikke optimalt det. Det har gjort ting litt annerledes. Det har vært litt av hvert, men jeg kan ikke klage. Jeg liker livet mitt og liker der jeg står, så jeg skal ikke klage, sa Haaland.

Haaland ble kjøpt av Borussia Dortmund ved nyttårstider 2019. Han spilte to og en halv sesong der og scoret 86 mål på 89 kamper.

Haaland snakket også om et tøft tid, der hans agent Mino Raiola mistet livet. I tillegg har Haaland slitt med flere skader det siste året.

(©NTB)