reklame for Sheiken Bowling
Menu
Erling Braut Haaland er ikke klar for landskamp. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

Haaland mister landskampen mot Irland – Thorstvedt melder forfall til samling

Erling Braut Haalands skadesituasjon gjør at han ikke er aktuell for Norges kommende fotballandskamp mot Irland.

Av NTB | 13.11.2022 20:31:07

Økonomi og næringsliv: Det opplyser Norges Fotballforbund på Twitter søndag.

«Erling Braut Haaland og Jacob Karlstrøm blir ikke med landslaget til Dublin. Slik det ser ut nå rekker de oppkjøringen til Finland-kampen», skriver NFF.

Videre opplyser forbundet at Kristian Thorstvedt har pådratt seg et brudd i en tå og er uaktuell for samling. Inn kommer LSK-keeper Mads Hedenstad Christiansen og Moldes Sivert Heggheim Mannsverk.

Erling Braut Haaland har slitt med skade den siste tiden. Han var imidlertid tilbake i Manchester Citys startoppstilling til Premier League-møtet med Brentford lørdag. Rogalendingen spilte hele kampen, uten å tegne seg på scoringslista. City tapte oppgjøret 1-2.

– Som Guardiola (Pep, City-manager) har sagt, så er han ikke der han skal være per nå. Jeg snakket med sportsdirektøren i City for en dag eller to siden, og da ble vi enige om å ta dette stille og rolig, sa Solbakken til NTB.

På spørsmål om hvor sannsynlig det er at Haaland spiller 90 minutter i begge de kommende kampene, lød svaret:

– Det er ikke sannsynlig. Men han ønsker å komme på samling og bidra. Så får vi se hvor mye det blir, om det blir noe.

Solbakken snakket selv med Haaland i forkant av uttaket.

Molde-keeper Karlstrøm og Haugesunds Egil Selvik fikk sjansen på landslaget etter at både Rosenborgs André Hansen og Aalesunds Sten Grytebust nylig offentliggjorde at de avslutter sine landslagskarrierer.

Norge møter Irland i Dublin 17. november. Tre dager senere kommer Finland til Ullevaal stadion.

Da landslagssjef Ståle Solbakken presenterte troppen til de kommende landskampene tidligere denne uken, satte han ord på usikkerheten rundt Haalands fysiske form.

Superspissen har hatt en eventyrlig start på livet i Manchester City. Han har scoret 23 mål på 17 kamper og avgjort flere viktige oppgjør. For Norge har Haaland scoret 21 ganger i løpet av 23 kamper.

(©NTB)