Menu
Manchester Citys Erling Braut Haaland ble aldri klar for årets siste landslagssamling. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

Haaland mister Finland-kampen: – Trenger fortsatt to-tre uker

Manchester City-stjernen Erling Braut Haaland er ferdigspilt for Norge i 2022. Angriperen meldte forfall også til kampen mot Finland.

Av NTB | 18.11.2022 10:41:32

Sport: Det opplyste Norges Fotballforbund (NFF) i en pressemelding fredag formiddag.

– Erling er på bedringens vei, men trenger fortsatt to-tre uker før han er klar til å spille. Derfor kommer han ikke til Finland-kampen. Vi og han håpet han kunne komme, men etter å ha vært på konsultasjon i Barcelona har vi sammen med Manchester City kommet fram til at dette er den beste løsningen for Erling, sier landslagslege Ola Sand.

Haaland meldte forfall til den første kampen denne samlingen på grunn av sin skadesituasjon. Manchester City-stjernen har vært i Barcelona mens landslaget har vært i Dublin. Neste kamp for ham er etter VM i slutten av desember.

– Når du ikke rekker det nå, er det ikke noen grunn til å prøve igjen på mandag eller tirsdag. Da kan du ta den lille pausen som gjør at du er 100 prosent sikker på å bli fullstendig klar, sa Ståle Solbakken da han møtte pressen fredag.

– Det er heller ikke noe problem ettersom jeg har forstått. Det er 14 dagers oppbyggingsgreie jeg har fått beskjed om, sa han.

Norge vant 2-1 over Irland torsdag kveld etter scoringer av Leo Skiri Østigård og Ohi Omoijuanfo.

Norge møter Finland på Ullevaal stadion søndag klokken 14.

– Det er alltid fint å ha Haaland på banen. I går òg, men det kan verken vi eller City garantere at han er hver gang, sa Solbakken.

(©NTB)

Flere nyheter: