Menu
Dortmunds Erling Braut Haaland scoret to av Dortmunds mål i 3-0-seieren borte mot Brugge i mesterligaen onsdag. Foto: Francisco Seco / AP / NTB

Haaland med nye scoringer for Dortmund

Erling Braut Haaland sto for to av målene da Dortmund slo Brugge med 3-0 i mesterligaen. Nordmannen har scoret i tre av tre mesterligakamper i høst.

Av NTB | 04.11.2020 23:08:00

Sport: Haaland liker seg rett og slett når det er snakk om mesterliga, og 20-åringen fortsetter å levere varene fra øverste hylle. Forrige sesong scoret han i åtte av ni mesterligakamper og endte opp med ti mål. Denne sesongen har han scoret i tre av tre kamper og står med fire fulltreffere.

– Det var en bra kveld og tre viktige poeng, svarte Haaland sedvanlig kort på spørsmål fra Uefas reporter etter kampen.

Han debuterte i mesterligaen i fjor med hattrick mot belgiske Genk, og han scoret også i returkampen. Nå står han med seks mål på tre kamper mot belgisk motstand i den gjeveste europacupen.

– Ja, det har gått bra mot belgiske lag, kommenterte Haaland.

Det var mye gult det første kvarteret, og det hadde gått drøye 14 minutter da Thorgan Hazard satte 1-0 for gjestene. Flere av Dortmund-spillerne sto i kø og ventet på å få avslutte.

Fire minutter senere skaffet Haaland laget sitt en corner, og han var selv våken inne i feltet. Han fikk to muligheter fra kort hold til å overliste Simon Mignolet til 2-0.

Etter 32 minutter smalt det igjen. Dortmund-backen Thomas Meunier kom på en kontring, og ballen endte opp hos Haaland som fikk det enkelt med å sette ballen i det åpne målet bak en utspilt Mignolet.

Aleksandr Jerokhin ga vertene 1-0, mens Felipe Caicedo reddet uavgjort med sin utligning til 1-1 åtte minutter før slutt.

Dortmund topper gruppen med seks poeng, mens Lazio har fem og Brugge fire.

Han var lenge usikker til kampen etter å ha stått over helgens bundesligakamp med knetrøbbel, men jærbuen var i med startoppstillingen til onsdagens møte i Brugge.

Zenit St. Petersburg tok sitt første poeng i samme gruppe med 1-1 hjemme mot Lazio. Det var den italienske klubbens første poengtap.

(©NTB)

Flere nyheter: