Menu
Erling Braut Haaland noterte seg for sin første målgivende pasning, men gikk målløs av banen i hjemmedebuten for City. Foto: Jon Super / AP / NTB

Haaland med målgivende da City kjørte over Bournemouth

Erling Braut Haaland la opp til ledermålet i sin første hjemmekamp i Premier League da Manchester City slo Bournemouth 4-0 lørdag.

Av NTB | 13.08.2022 18:01:11

Sport: Nordmannen gikk målløs av banen etter 74 minutters spill, men rakk å bidra med målpoeng også i sin andre Premier League-opptreden.

– Så flott å ha spilt min første kamp på Etihad foran all fansen. Ikke noe bedre følelse enn det! skrev nordmannen på sin Instagram-konto.

Det gjorde han da City fortjent tok ledelsen ved Ilkay Gündogan etter 18 minutter. Den norske kraftspissen sendte en presis ball til sin tyske lagkamerat, som var sikker i avslutningen.

– Erling har den vanskeligste jobben i verden. Han er spiss mot et defensivt lag som Bournemouth som har fem spillere på en linje. Hvordan skal du overleve det? Det er så vanskelig, og det vet vi. Det er et spørsmål om tid. Den korrekte tidspunktet og bevegelsen vil utgjøre forskjellen. Vi har de riktige spillerne bak ham til å finne ham. Det handler om tålmodighet, sa Manchester City-manager Pep Guardiola, gjengitt av VG fra pressekonferansen etter kampen.

– Forsvaret rygget og Erling etterlot seg et rom. Da valgte jeg å skyte og så med en gang at den gikk inn. Det var en flott scoring, sa De Bruyne til Viasat.

Etter pause var ikke City like overlegne og kunne kontrollere inn 3-0-seieren. Haaland fikk en god skuddmulighet like før han ble byttet ut. Kort tid etterpå la City på til 4-0 da innlegget til João Cancelo ble sendt i eget nett av Jefferson Lerma.

City topper dermed tabellen etter to serierunder, men Haaland og co. får en tøff test neste helg.

Da venter en vanskelig bortekamp mot Newcastle, som har vært bunnsolide defensivt i 2022. Bournemouth får bryne seg på nok en norsk profil neste helg, når Martin Ødegaard og Arsenal kommer på besøk.

Kevin De Bruyne doblet ledelsen på nydelig vis etter en halvtime, før Phil Foden ordnet 3-0 like etter.

– Vi gjorde hva vi måtte i dag, sa belgieren.

(©NTB)

Flere nyheter: