reklame for Sheiken Bowling
Menu
Erling Braut Haaland (t.v.) gikk målløs av banen mot Brentford lørdag. Foto: Dave Thompson / AP Photo / NTB.

Haaland målløs da Brentford slo City: – Ubeskrivelig stolt

Erling Braut Haalands Manchester City tapte 1-2 hjemme mot Brentford etter sen scoring av Ivan Toney.

Av NTB | 12.11.2022 16:51:12

Sport: Avgjørelsen falt åtte minutter på overtid. Brentford kontret, og til slutt fikk Toney satt ballen i mål fra kloss hold inne i feltet. Det var Citys andre tap for sesongen, og om Arsenal vinner mot Wolverhampton senere lørdag, skaffer de seg en fempoengsluke ned til Haaland og co.

– Det beste laget vant. Vi slet fra start og kunne ikke stå imot da de slo lange baller. De forsvarte seg så dypt og så bra, sa City-manager Pep Guardiola til BBC etter kampen.

Brentford-manager Thomas Frank var naturligvis svært fornøyd.

– Det er en av de mest tilfredsstillende seirene vi har tatt. Playoff-finalen vil alltid være den beste, men denne var helt der oppe. Vi hadde snakket mye om hvordan vi skulle ta Haaland ut av kampen. Vi stoppet ballene mot ham. Jeg er ubeskrivelig stolt, sa dansken.

Etter en forrykende start av gjestene, kunne Toney stange gjestene i ledelsen etter 16 minutter. Målet kom etter et frispark som ble slått opp på Ben Mee, som nikket ballen videre til Toney foran City-målet.

Etter hvilen fikk omgangen seg en real pangstart, men i negativt fortegn. Aymeric Laporte fikk seg en ordentlig smell i hodet og lå nede på gressmatten i drøye fem minutter før han ble lappet sammen.

City spilte seg til flere store sjanser utover i omgangen, men klarte aldri å bryte helt igjennom Brentford-forsvaret.

Derimot var det Toney som satte inn sitt andre mål for dagen i det 98. minutt på en konting.

Lørdagens oppgjør var det siste før ligaen tar en pause i forbindelse med VM i Qatar. I pausen skal Haaland være både i Marbella og i Norge, ifølge Manchester City-manager Pep Guardiola.

Ledelsen så ut til å holde til pause, men to minutter på overtid av omgangen slo Kevin De Bruyne en corner mot første stolpe. Manuel Akanji plukket opp ballen og stusset den bakover til Phil Foden, som banket inn utligningen.

Kampen var Haalands første fra start siden han skadet seg i mesterligakampen mot Borussia Dortmund. Det er en rekke på fire kamper. Han ble matchvinner som innbytter mot Fulham sist helg, men satt hele kampen på benken da City slo Chelsea 2–0 i ligacupen i midtuken.

(©NTB)

Flere nyheter: