Menu
Erling Braut Haaland scoret hattrick mot Manchester United. Foto: Rui Vieira / AP Photo / NTB.

Haaland lekte med United: – Hva kan jeg si, det er fantastisk!

Erling Braut Haaland scoret hattrick og leverte to målgivende pasninger da Manchester City knuste Manchester United 6-3 i Premier League søndag.

Av NTB | 02.10.2022 17:20:50

Sport: Jærbuen scoret i det 33., 37. og 64. spilleminutt.

– Ja, ikke verst! Vi scoret seks mål! Hva kan jeg si. Det er fantastisk. Å vinne hjemme, score seks mål, det er deilig, sa Haaland til Sky Sports.

– Du ser det hele tiden. Du ser pasningene vi gir hverandre. Vi ønsker alltid å spille fremover og angripe. Det er det jeg elsker med laget. Det er utrolig. Det er ikke mer å si, fortsatte han.

Vertene kom best ut fra start da de først spilte seg fram til en vanvittig trippelsjanse, før Phil Foden sendte de i ledelsen etter bare åtte minutter. Etter en drøy halvtime fikk vertene en corner, som Kevin de Bruyne slo millimeterpresist på pannebrasken til Haaland.

Den norske målmaskinen brukte superkreftene sine og hoppet høyest av samtlige i feltet. Dermed kunne han enkelt nikke inn 2-0-målet.

– Haaland er et beist. Det er som en mann spiller kamp mot femåringer. Jeg har ingen forståelse for hvorfor det er Eriksen om markerer ham, sa Gary Neville på Sky Sports, gjengitt av VG.

– Vi så sulten i øynene deres. De giret opp, og det var et kjør fra første stund. Han gjør to fine mål og en bra assist, sa Alfie Haaland om Manchester City og sønnen i pausen på Viaplay.

Etter hvilen banket Antony inn en redusering for Manchester United i det lengste hjørnet, før Haaland gjorde hattricket komplett. Nordmannen leverte også sin andre assist for kampen, da han spilte opp Foden på hans tredje mål.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse å spille i et derby og også være City-fan. Det har vært en glede å være en del av dette laget, sa Foden.

Seks minutter før full tid reduserte Anthony Martial til 6-2, før samme mann pyntet ytterligere på resultatet da han selv skaffet United straffe i sluttminuttene.

22-åringen fikk en drømmestart i Manchester City da han debuterte i Premier League med måldobbel mot West Ham. I etterkant har han notert seg med tre hattrick og totalt 14 mål på åtte kamper i den engelske ligaen.

Nordmannen gjorde også to mål da han mesterligadebuterte for City borte mot Sevilla. Han scoret også mot gamleklubben Borussia Dortmund. Totalt står nordmannen med 17 mål på elleve kamper for de lyseblå.

Fire minutter senere serverte De Bruyne til Haaland igjen, og spissen skled inn sitt andre mål for dagen. Før pause spilte også Haaland gjennom Foden på 4-0-målet.

Haaland ble kjøpt til Manchester City fra Borussia Dortmund i sommer for cirka 600 millioner kroner. Prisen ligger bare på cirka 60 prosent av Haalands antatte verdi og skyldes en klausul i kontrakten med den tyske klubben.

(©NTB)