Menu
Pep Guardiola har latt seg overraske av Erling Braut Haaland. Foto: Nick Potts / PA via AP / NTB.

Haaland-kvalitetene som overrasket Guardiola

Pep Guardiola er ikke overrasket over hvor mange mål Erling Braut Haaland har scoret. Likevel er det et par kvalitet han ikke kjente til før overgangen.

Av NTB | 24.10.2022 19:21:00

Sport: – Jeg visste ikke hvor godt han beveget seg på små rom i boksen. Han scorer mye inne i boksen. Han trekker seg vekk for å være nærmere målet. Slike øyeblikk er ikke lette for en spiss. Han en av de første som kommer til treningsanlegget og er en av de siste som drar, sa Guardiola på mandagens pressekonferanse.

Haaland gjorde overgang til Manchester City i sommer og har banket inn 22 mål på 14 kamper. 22-åringen er nå toppscorer i både Premier League og mesterligaen.

– Han tar vare på kroppen sin, han forstår hvordan han må leve som profesjonell og han ønsker å utvikle seg. Forrige sesong hadde han noen skadeproblemer, men i år, takket være våre leger og fysioterapeuter, kan han spille hver tredje dag, fortsatte City-treneren.

– Han skal garantert til Marbella eller Norge. Jeg er ganske sikker på at han hadde elsket å være i VM, men han har et hus i Marbella. Dra dit og spill golf, og så forhåpentligvis drikker han ikke mye, men spiser godt og kommer tilbake i form, sa Guardiola og fortsatte:

– Det er første gang vi har et mesterskap midt i sesongen, så vi vet ikke hvordan spillerne kommer tilbake fra VM. Hvis seks kommer tilbake som mestere, vil de være veldig glade, eller de kan komme tilbake deprimerte. Noen kan bli slått ut tidlig og få ferie.

– Det er det samme. De som er gode, er gode. Den eneste forskjellen nå er mobiltelefonene i garderoben, men bortsett fra det er det samme. Som 60-tallet med Pelé, Johan Cruyff og Franz Beckenbauer. Gode spillere overalt. Ingenting endrer seg, svarte Guardiola.

Tirsdag møter City Haalands gamle lagkamerater i Borussia Dortmund. Etter det venter det fem kamper før fotball-VM sparkes i gang i Qatar. Der er ikke Haaland og Norge med.

På spørsmål fra TV 2 ble spanjolen bedt om å sammenligne den gamle generasjonen fotballspillere han trente i Barcelona: Lionel Messi, Xavi og Andres Iniesta, med ungguttene i Manchester City.

(©NTB)

Flere nyheter: