Menu
Erling Braut Haaland har kunnet juble for scoring i Dortmund-drakta 86 ganger i løpet av 89 kamper. Et av jubelbildene er foreviget på meieribygget i sentrum av Bryne. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Haaland-kunstverk avduket på Bryne: – Sinnssykt

Et stort veggmaleri av Brynes store sønn Erling Braut Haaland (21) er på plass på en bygning på Bryne. Kunstneren er anonyme «Pøbel».

Av NTB | 16.05.2022 17:45:58

Sport: Den siste presenningen over fotballstjernens ansikt og knyttneve ble fjernet mandag klokken 12 til stor applaus.

– Jeg vet ikke hvor lang tid vi har brukt, men nå er det endelig klart. Det er veldig kjekt å få det klart til 17. mai, sier kunstneren Pøbel til NRK.

Han har selv lagt ut et bilde på sin Instagram-konto.

Haalands venstre hånd, en to tonn tung knyttneve, ble heist på plass rundt midnatt 16. mai. Den nå Manchester City-klare spissen er malt i Dortmund-fargene på meieribygget i sentrum av Bryne.

– Dette er historien om Erling, så det har ingenting å si hvilken farge det er på drakta, sier Pøbel.

I bakgrunnen etter avdukingen ropte barn «Av med maska!» i retning Pøbel, men den mannlige kunstneren ønsker å være anonym. Den lokale mannen står bak flere verk som er synlige i lokalmiljøet.

Nå mottar han hyllest av Haaland selv. Spydspissen har delt et bilde av maleriet på sin Instagram-konto der han omtaler det som «sinnssykt». I tillegg la han ved en setning hvor han skrev «aldri glem hvor du kommer fra».

(©NTB)

Flere nyheter: