reklame for smiaa
Menu
Erling Braut Haaland under fotballandslagets trening på Ullevaal stadion mandag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Haaland jager sitt første landslagsmål: – Har ikke planlagt noen feiring

Erling Braut Haaland er forberedt på at spesielle følelser vil settes i sving når han scorer sitt første landslagsmål for Norge.

Av NTB | 31.08.2020 17:23:02

Medisin og helse: Haaland har til sammen 80 minutter på A-landslaget på to kamper (Malta og Sverige), men ingen mål. Den nullen ser han fram til å sprekke.

Skulle han score i tiden som kommer, regner rogalendingen med at det vil bli et spesielt øyeblikk.

– Ja, det vil jeg tro. Jeg har ikke planlagt noen som helst form for feiring, så jeg får prøve å ta det spontant, sier Haaland til NTB.

Han er krystallklar på hans oppgave i kampene som nå venter.

– Jeg er spiss og skal prøve å levere målpoeng for landslaget. Selvfølgelig skal jeg gjøre alt jeg kan for å score mål, sier han.

Etter landskampoppholdet starter Bundesliga i Tyskland 18. september. Haalands Dortmund spiller åpningskampen. Så kommer også Champions League inn i bildet ganske fort.

Haaland møtte på mandagens pressekonferanse sammen med landslagssjef Lars Lagerbäck. Spissen er det store norske navnet, spesielt etter at Martin Ødegaard ikke er med på denne samlingen.

Det er svært strenge tiltak for spillere, ledere, mediefolk og andre involverte i forbindelse med landslagssamlingen. Alle journalister og fotografer måtte bære munnbind under pressekonferansen etter å ha signert en helseattest og vært gjennom en kroppstemperatur-test før de ble sluppet inn i lokalet.

Haaland lar ikke de spesielle omstendighetene påvirke seg.

– Det er litt annerledes, men spør du meg gjelder det å fokusere på det positive. Det har jeg prøvd å gjøre så godt jeg har kunnet, sier han til NTB.

Høstens første storkamp går 8. oktober. Det er «semifinalen» i EM-omspillet og går i Oslo mot Serbia. Vinner Norge den kampen, blir det finale – også den hjemme – mot enten Skottland eller Israel i november.

Vinneren der er klar for EM-sluttspillet i juni og juli neste år.

I så fall venter gruppekamper mot England, Kroatia og Tsjekkia på Norge. Haaland var ikke født sist gang Norge var med i et sluttspill for A-landslaget. Det skjedde i 2000-EM.

Haaland står foran en beinhard fotballhøst. Råkjøret starter mot Østerrike i Oslo i Uefas nasjonsliga fredag.

Tre dager etter den kommende Østerrike-kampen venter Nord-Irland (borte) for de norske gutta.

(©NTB)

Flere nyheter: