reklame for Sheiken Bowling
Menu
Erling Haaland er sikret en plass inne blant de ti beste i årets Ballon d'Or-kåring. Foto: Jon Super/ AP/ NTB.

Haaland inne topp ti i Ballon d’Or-kåringen – Ronaldo med dårligste plassering på 17 år

Den norske superspissen Erling Braut Haaland er mandag sikret en plass blant de ti beste når årets Ballon d'Or deles ut i den franske hovedstaden Paris.

Av NTB | 17.10.2022 19:11:05

Kuriosa og kjendiser: Det er klart etter at 11.- til 30.-plass er offentliggjort. Jærbuen leverte nok en strålende sesong for Borussia Dortmund før overgangen til Manchester City i sommer, og 22-åringen har allerede brutt rekorder etter overgangen til Premier League.

Haalands endelige plassering vil uansett være ny rekord for en norsk herrespiller. I fjor ble han nummer elleve.

For Cristiano Ronaldos del var ikke mandagens resultater like lystig lesing. Portugiserens navn sto nemlig på 20.-plass da de første resultatene av årets Ballon d’Or-kåring ble offentliggjort.

Det er samme plassering som han fikk tilbake i 2005. Da delte portugiseren 20.-plassen med Jamie Carragher.

Siden den gang har Ronaldo vunnet den gjeve prisen hele fem ganger (2008, 2013, 2014, 2016 og 2017), og portugiseren har stort sett vært fast inventar blant de tre beste i kåringen.

Plasseringene fra 16.- til 30.-plass har så langt blitt offentliggjort av sportsmagasinet France Football. Flere fotballeksperter holder franske Karim Benzema som den klare favoritten til å stikke av med gullballen.

(©NTB)

Flere nyheter: