Menu
Erling Braut Haaland mener Bayern Münchens Robert Lewandowski er verdens beste fotballspiller akkurat nå. Foto: AP / Martin Meissner / NTB.

Haaland forsvarer Dortmund-kritikken: – Var på tide å si noe

Erling Braut Haaland angrer ikke på kritikken han nylig fremførte mot Borussia Dortmund-ledelsen rundt hans egen fotballframtid.

Av NTB | 27.01.2022 11:51:08

medisin og helse: Det var etter Bundesliga-oppgjøret mot Freiburg 14. januar at den norske superspissen ga uttalelser til Viaplay som skapte store overskrifter verden rundt. Temaet var debatten som pågår rundt hans egen kontraktssituasjon.

– Jeg har valgt ikke å si en eneste ting, av respekt for klubben. Jeg vil egentlig bare spille fotball, men nå begynner de å presse meg til å avgjøre ting, og det betyr at vi snart må få gang på ting, sa jærbuen.

I et ferskt intervju, også det gjort med Viaplay, blir Haaland konfrontert med uttalelsene han ga etter Freiburg-kampen. 21-åringen er klar på at han ikke angrer egne ordvalg.

– Jeg ønsker ikke å gå mer i detaljer om det. For meg var det rett og slett på tide å si noe. Mange har snakket om meg, men for meg er nå alt sagt, sier Dortmund-stjernen.

I intervjuet kommer han også inn på skadesituasjonen som har bekymret fansen den siste tiden. Haaland forlot banen mot Hoffenheim sist helg, og i etterkant bekreftet klubben at problemet er av muskulær art.

Haaland beroliger imidlertid med at han er i trening, og at skaden ikke synes å være av det alvorlige slaget.

Lionel Messi vant Ballon d’Or for sjuende gang i november foran Bayern München-stjernen Robert Lewandowski. Mange reagerte da på at den polske spilleren ble forbigått i kåringen.

– Jeg mener Lewandowski er nummer én, med (Karim) Benzema og Messi på delt andre- og tredjeplass, sier Haaland.

Messi nevnte selv Lewandowski under utdelingen i fjor, og sa han burde fått prisen året før. Da ble kåringen avlyst på grunn av koronapandemien.

(©NTB)

Flere nyheter: