Menu
Erling Braut Haaland scorer sitt første mål i 2022 ved å overliste Freiburg-keeper Benjamin Uphoff og gi Borussia Dortmund 3-0-ledelse. Foto: Martin Meissner, AP / NTB

Haaland brøt «måltørken» med dobbel i storseier

Erling Braut Haaland brøt sin lille måltørke med to scoringer da Borussia Dortmund slo Freiburg 5-1 i Bundesliga fredag. Det var hans første mål i 2022.

Av NTB | 14.01.2022 22:24:13

Sport: Nordmannen var uten scoring i sine to siste seriekamper og risikerte for første gang å gå målløs av banen i tre på rad. Det ville han ikke ha noe av, og han scoret både 3-0-målet og 4-1-målet som punkterte kampen.

På overtid i den første omgangen var tiden inne for kalenderårets første Haaland-mål. Lucas Höler rotet det til for Freiburg, ble overrumplet med ballen midt på egen halvdel og mistet den til Jude Bellingham, som satte fart og spilte til den norske spissen som var i fullt firsprang.

Manuel Gulde var så vidt borti ballen i et forsøk på å klarere, men Haaland lot seg ikke affisere. Han tok med seg ballen inn i feltet og lurte den forbi keeper Benjamin Uphoff.

Freiburg ble overkjørt i første omgang, men yppet seg etter pause. Etter Ermedin Demirovics redusering fikk gjestene blod på tann og skapte flere farligheter, men Haaland avgjorde med scoring på en ny kontring.

Kvarteret før slutt var det Mahmoud Dahoud som overrumplet Yannik Keitel med ballen og slo en flott stikker til Haaland. Nordmannen plasserte ballen iskaldt mellom beina på keeper.

I det 14. minutt kom serven fra venstre. Haaland løp mot nærmeste stolpe, men Meunier var foran ham i køen, slo Höler i lufta og nikket inn.

I det 29. minutt kom serven fra høyre- Haaland løp igjen mot nærmeste stolpe og dro med seg spillere. Meunier hoppet opp inne i feltet og stanget ballen inn.

Helt på tampen fikk Haaland gult kort for en frustrert reaksjon da han ble spilt gjennom og felt bakfra, bare for å bli avblåst for en hårfin offside.

Etter at Haaland var målløs i sin siste seriekamp i 2021 og den første i 2022 begynte man i Tyskland å snakke om tørke for måljegeren. Han gjorde slutt på det fredag, til glede for de 750 tilskuerne som slapp inn etter en forsiktig lemping på koronarestriksjonene.

Serietoeren tok halverte forspranget til serieleder Bayern München, som gjester Köln lørdag. Samtidig rykket laget fra fjerdeplasserte Freiburg.

Gjestekeep Uphoff hadde en tung første omgang og gjorde mye rart, men de tre målene var ikke hans feil. De to første var hjørnespark fra Julian Brandt som ble nikket inn av høyreback Thomas Meunier.

Haaland kunne fått sitt hattrick, men i stedet var det Dahoud som fastsatte resultatet med en flott avslutning fem minutter før slutt.

(©NTB)