reklame
Menu
Erling Braut Haaland hjelper næringslivet i Dortmund. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix

Haaland bidrar til lagkameratens koronadugnad

Erling Braut Haaland gir sin støtte til aksjonen lagkamerat Marco Reus har igangsatt for å hjelpe lokalt næringsliv under viruskrisen.

Av NTB | 19.04.2020 13:47:27

Sport: Reus er kaptein i Dortmund og en stor tysk fotballprofil. Nylig startet han og kona Scarlett aksjonen «HelpYourHometown», der målet er å samle inn penger til små og mellomstore bedrifter som trues av konkurs som følge av viruspandemien.

Reus og kona har selv gitt fem millioner euro, i overkant av 50 millioner kroner til initiativet, og har opprettet egne nettsider samt kontoer i sosiale medier i forbindelse med prosjektet.

Søndag opplyses det der at Erling Braut Haaland er den siste i rekken av profiler som nå gir sin støtte til initiativet. Hvor mye penger nordmannen bidrar med er ikke kjent.

«Vi gleder oss stort over at vi med Erling Braut Haaland har fått om bord ytterligere en støttespiller til byen Dortmund», heter på Instagram-kontoen til «HelpYourHometown».

«Tusen takk for ditt engasjement og din hjelp, Erling», lyder uttalelsen videre.

Haaland fikk Dortmund som sin nye hjemby etter overgangen fra den østerrikske storklubben Salzburg i januar.

Pengene som nå samles inn skal blant annet gis som støtte til små frisører, puber, restauranter og butikker.

«Til tross for sitt lidenskapelige arbeid tidligere, klarer ikke disse virksomhetene å bygge reserver slik at de overlever uker uten kunder», heter det på hjemmesiden til Reus-initiativet.

(©NTB)

Flere nyheter: