Menu
Györs målvakt Silje Solberg (midten) jubler etter seier over Esbjerg i semifinalen i mesterligaen. Foto: Nikola Krstic / NTB

Györ til Champions League-finale: Keeper-Solberg med to mål i 32-27-seier

Silje Solberg stoppet tvillingsøster Sanna og Esbjerg i mesterliga-semifinalen i håndball. På vei mot 32-27-triumf scoret målvakten to ganger.

Av NTB | 04.06.2022 17:00:58

Sport: Solberg hadde ni redninger i førsteomgangen. Det ga henne en stopp-prosent på cirka 40. I tillegg fikset hun to scoringer etter å ha kastet ballen over hele banen og inn i tomt Esbjerg-bur.

Uten et slikt keeperspill kunne Györ ha vært i trøbbel til pause. I stedet var stillingen 15-15.

Det ble ganske fort til 21-18-ledelse for hjemmefavoritten noe inn i andreomgangen. Etter dette kom ikke Esbjerg seg à jour igjen.

Dermed kunne Solberg, Stine Bredal Oftedal og Veronica Kristiansen juble for finaleplassen. Oftedal noterte fem Györ-mål på sju skudd, mens Kristiansen fikk inn to av tre.

Etterpå uttalte Kristiansen at Oftedal frykter hun pådro seg brudd i nesa i løpet av kampen.

Solbergs tvillingsøster Sanna Solberg-Isaksen scoret på ett av to forsøk mot søsteren.

Det var 13.800 tilskuere inne i MVM Dome i Budapest. Og cirka 10.000 av dem var ungarere. Dermed kokte det skikkelig i perioden Györ stakk fra Esbjerg.

Esbjerg fikk et rødt kort på Mette Tranborg tidlig etter hvilen. Det ble et tungt fravær for det danske laget, mente en tydelig preget Frafjord etter kampen.

– Jeg vet ikke hvor riktig det røde kortet var, men det påvirket spillet vårt i forsvar. Der har Mette en sentral rolle, og i tillegg miste vi en venstrehendt bakspiller, sa veteranen til NTB.

– Det er superirriterende at vi ikke klarer å ta oss til finalen. Jeg hadde håpet på en bedre avslutning, la Frafjord til.

Kampen var 36-åringens siste etter en lang og innholdsrik i karriere.

I den andre semifinalen (avkast 18.00) spiller Vipers Kristiansand mot franske Metz.

Finale og kamp om tredjeplass spilles søndag.

Solberg overlot plassen i målet til Amandine Leynaud et kvarter før slutt. Det var et godt bytte. Leynaud fortsatte der Solberg hadde startet.

Henny Ella Reistad scoret og scoret (åtte totalt), men det var ikke nok. Med seg på det danske laget hadde hun Vilde Mortensen Ingstad (fem mål), Marit Malm Frafjord, Kristine Breistøl (fem) og Marit Røsberg Jacobsen (to).

(©NTB)