Menu
Gyda Westvold Hansen vant verdenscupfinalen i kombinert. Foto: Tom Weller, DPA via AP / NTB

Gyda Westvold Hansen avsluttet med seier – vant sju av åtte verdenscuprenn

Gyda Westvold Hansen slo tilbake med seier i kvinnenes verdenscupfinale i kombinert. Dermed vant hun sju av åtte verdenscuprenn denne sesongen.

Av NTB | 13.03.2022 13:55:16

Sport: Hun holdt så vidt unna for japanske Haruka Kasai gjennom langrennet over fem kilometer, etter å ha gått ut med en klar ledelse takket være seieren i hopprennet.

Lørdag forsvant hennes sjanse til å gjøre rent bord da hun måtte bryte langrennet etter tredjeplass i bakken. 19-åringen er akkurat tilbake etter koronasykdom som kostet henne deltakelse i junior-VM.

– Jeg følte meg litt sliten i dag også, men jeg hadde fantastiske ski, så det var bare å skli rundt, sa Hansen i intervju med arrangøren.

Det ga henne seieren 10,4 poeng foran japanske Kasai, som i langrennet startet 42 sekunder etter henne. Anju Nakamura, som hadde beste langrennstid da hun lørdag vant det første rennet i Schonach, var på 7.-plass med 1.52 minutt å hente inn.

– Å vinne verdenscupen har vært drømmen min siden jeg var liten, sa hun og takket spesielt trener Thomas Kjelbotn for drømmesesongen.

Ida Marie Hagen gikk inn til fjerdeplass og ble toer i verdenscupen sammenlagt.

Hun vant alle de seks første rennene, og søndag var hun tilbake på topp. Som siste utøver utfor i hopprennet gikk hun ned en avsats, men leverte likevel det klart lengste svevet til 102 meter.

Kasai og slovenske Ema Volavsek gjorde sammen et godt forsøk på å ta igjen Hansen og tok innpå en god del. Kasai var bare 3,8 sekunder bak 500 meter før mål, men Hansen hadde spart litt krefter og vant med 7,8 sekunder.

(©NTB)