Menu
Dommen falt i Borgarting lagmannsrett torsdag. Foto: Berit Roald / NTB

Gutt fikk i seg GHB – mor dømt til samfunnsstraff

Moren til en to år gammel gutt som fikk i seg stoffet GHB, er dømt til samfunnsstraff. I tingretten ble hun dømt til sju måneders fengsel.

Av NTB | 29.01.2021 02:08:01

Kriminalitet og rettsvesen: Kvinnen var ruset på GHB og amfetamin og skal ha overlatt sønnen midlertidig til andre rusede personer som også befant seg i leiligheten i Østfold sommeren 2017. Det var GHB i leiligheten, og sønnen fikk i seg dette.

Borgarting lagmannsrett mente at handlingen i utgangspunktet tilsa en straff på fengsel i rundt seks måneder. Lang saksbehandlingstid og kvinnens forbedrede livssituasjon gjorde at retten konkluderte med at 147 timers samfunnsstraff var en passende reaksjon.

Tingretten tilkjente sønnen 125.000 kroner, men i lagmannsretten ble moren frikjent for kravet. Retten mente at vilkårene for oppreisning etter skadeserstatningsloven ikke var oppfylt.

Hendelsen skjedde 9. juli 2017 etter at foreldrene noen dager tidligere hadde fått opphevet et vedtak som plasserte gutten i fosterhjem.

En lege ved Kalnes sykehus som vitnet da saken var oppe i Moss tingrett i fjor sommer, beskrev det som et rent lykketreff at gutten overlevde.

To dager etter sykehusinnleggelsen ble gutten skrevet ut og ført tilbake til fosterhjemmet.

(©NTB)

Flere nyheter: