Menu
Biler ble ødelagt av murbiter som falt ned fra en bygning i Zagreb. Foto: Filip Horvat / AP / NTB scanpix

Gutt død i jordskjelv i Kroatia

En 15 år gammel gutt mistet livet i et jordskjelv i Kroatia søndag morgen. Skjelvet førte til materielle ødeleggelser og panikk.

Av NTB | 22.03.2020 09:46:55

Ulykker og naturkatastrofer: Jordskjelvet rammet et stort område nord for hovedstaden Zagreb klokken 6.23 søndag morgen. Styrken ble målt til 5,3. Skjelvets episenter var 7 kilometer nord for hovedstaden Zagreb, rundt 10 kilometer under bakken. Det opplyser det europeiske seismologiske instituttet (EMSC).

Øyenvitner melder om sprekker i murene på flere bygninger og hustak som er blitt ødelagt, og bygningsrester som lå strødd i gatene. Murbiter fra bygninger falt over biler i gatene.

Strømforsyningen forsvant midlertidig, og folk løp ut av hjemmene sine mens alarmer gikk av. Det ble også meldt om flere branner.

Zagrebs ikoniske katedral ble også ødelagt. Det ene av dens to spir kollapset. Katedralen var blitt gjenoppbygd etter at den raste sammen i et jordskjelv i 1880.

Myndighetene advarte folk som løp ut fra sine hjem, om å huske på å holde avstand til hverandre og redusere risikoen for å spre koronaviruset.

Skjelvet kunne merkes også i naboland. Minst to etterskjelv ble registrert etterpå.

(©NTB)

Flere nyheter: