reklame for Sheiken Bowling
Menu
Gustav Iden var fullstendig overlegen i St. George i Idaho. Foto: Lise Åserud / NTB

Gustav Iden forsvarte VM-tittelen i Ironman 70.3

Gustav Iden var fullstendig overlegen på det avsluttende halvmaratonen med løping, og triatleten forsvarte sitt VM-gull i Ironman 70.3 (halv-Ironman) lørdag.

Av NTB | 18.09.2021 18:52:48

Sport: Bergenseren passerte målstreken 3.55 minutter foran nærmeste utfordrer, amerikaneren Sam Long, mens bronsevinneren, danske Daniel Bækkegard, var 5.11 bak.

– Det føles så godt. Jeg var litt bekymret etter svømmingen, men jeg tok igjen den første gruppen ganske raskt, og det var gikk ganske lett i sykkeldelen før jeg satte fart den siste halvtimen. Siden jeg gravde ganske dypt da, var usikker hvor rask jeg kunne løpe, men jeg fikk det til bra på løpingen også, sa Iden til arrangøren etter konkurransen.

Ironman 70.3, også kjent som halv-Ironman, består av 1,9 kilometer svømming, 90 kilometer sykling og avsluttes med et halvmaraton med løping.

Kristian Blummenfelt startet bra og var 4.-mann etter svømmingen, men fikk det tungt på sykkeldelen og havnet langt bak. Han løp i mål til 27.-plass, 22.38 minutter bak landsmann Iden.

Etter svømmingen var Iden drøye minuttet bak lederen Ben Kanute på en 17.-plass. Iden syklet derimot raskt inn den tapte tiden og var helt i tet etter 55,8 kilometer på sykkelsetet. Ved inngangen til 2. skiftesone ledet han med 44 sekunder til danske Magnus Ditlev.

På den avsluttende løpedelen fortsatte Iden å imponere. Etter å ha forsert 8,1 av 21,1 kilometerne ledet han med over tre minutter, og han fortsatte altså å øke ledelsen.

Ironman-triatlon skiller seg fra olympisk triatlon ved at det ikke er lov å ligge på hjul til motstanderne underveis. Utøverne kan altså ikke henge i dragsuget eller samarbeide om å ta igjen eller sykle fra andre.

(©NTB)