Menu
Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) mener det ville vært galt med strengere nasjonale tiltak for skolene nå. Foto: Torstein Bøe / NTB

Guri Melby: – Brutalt

Kunnskapsminister Guri Melby (V) mener det ville vært galt å stramme inn for skolene nasjonalt nå. Men i Oslo mener hun det er riktig.

Av NTB | 09.03.2021 11:38:56

Utdanning: Når regjeringen holder igjen med nye tiltak nasjonalt, skyldes det at smittesituasjonen varierer så mye fra sted til sted, forklarer Melby.

– Grunnen er at det er så store forskjeller, 70 prosent av smittetilfellene er i Oslo og Viken. Her har det vært flere tilfeller av utbrudd på skoler og i barnehager. Da er det viktig at man tar grep. Men i andre kommuner har det ikke vært en eneste smittet skoleelev siden koronaen kom. Da mener jeg det blir helt feil å stramme inn der. Da må man heller gjøre det i det øyeblikket smittetallene går opp, sier hun.

Hun påpeker at det ikke hjelper med strengere tiltak på steder hvor det ikke er smitte.

Men hvis Oslo nå går til rødt nivå, mener Melby det framstår som en riktig beslutning.

Melby slapp selv ut av karantene denne uka etter et smitteutbrudd i barnehagen der barna hennes går. Men ifølge statsråden er tiltakene så strenge i Oslo at det i praksis var «lite forskjell» å være i karantene.

– Det føles kanskje brutalt for oss som bor her i byen, sier hun.

– Men det er nok dessverre her vi må tåle de strengeste tiltakene også framover.

(©NTB)

Flere nyheter: