Menu
Det er meldt om gult farevarsel for vind flere steder i landet de neste dagene. Foto: Marit Hommedal / NTB

Gult farevarsel for kraftig vind flere steder i landet

Tirsdag kan det komme vindkast opp mot 37 meter i sekundet i Nord-Troms og Vest-Finnmark. Også flere steder i landet er det gult farevarsel for vind.

Av NTB | 21.09.2021 13:22:52

Vær: Meteorologisk institutt har på Twitter sendt ut gult farevarsel for vind for Agder, Rogaland, Sunnhordland, Nord-Troms, Sør-Troms og Vest-Finnmark.

De kraftigste vindkastene er ventet i Nord-Troms og Vest-Finnmark tirsdag. Her er det mulighet for lokalt kraftige vindkast på mellom 33 og 37 meter i sekundet. Dette er ikke ventet å berøre bebygde områder, skriver Yr på sine oppdateringer om farevarsler.

I Sør-Troms er det onsdag ventet vindkast på 25 til 30 meter i sekundet fra sør. Her vil vinden avta fra onsdag ettermiddag, og den er sterkest i indre strøk.

Torsdag morgen og utover ettermiddagen er det i Rogaland og Sunnhordland ventet vindkast på mellom 27 til 32 meter i sekundet fra vest og nordvest. De kraftigste vindkastene er ventet i ytre strøk, ifølge Yr.

I Agder er det fra torsdag morgen ventet kraftige vindkast fra nordvest. De kraftigste kastene er ventet i ytre strøk og kan komme opp i 25 til 30 meter i sekundet.

På sine nettsider om farevarsel er det tirsdag ettermiddag 54 meldinger om gult farevarsel om vind.

(©NTB)

Flere nyheter: