reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
K2 200m U18 herrer: Målgang K2 200m, gullvinner bane 6 Nicolai Lønning og Leander Helgesen i Tysvær kano- og kajakklubb, sølvvinner bane 6 Lucas Røsten og Niklas Sevaldsen i Strand KK, bronsevinner bane 7 nærmest kamera med frontmann Sander Askeland og Heine Erik Hustveit (utenfor bilde) i Tysvær kano- og kajakklubb. FOTO: Sølvi Helgesen.

Gullrush for tysværpadlerne

Sensasjonelt gull under NM i lagbåt for Ullvang og Askeland på K2 1000m.

Av Egil M Solberg | 19.09.2020 20:19:57

Padling: Lørdag gikk første dag av NM i lagbåt på det interkommunale kajakkanlegget i Tysværvåg.

I U18 klassen padlet Nicolai Lønning og Leander Helgesen inn til gull på både K2 200m og K2 1000m.

På 200m distansen fulgte også klubbkompisene Sander Askeland og Heine Erik Hustveit opp med bronse, mens Karl Kristian Kyvik og Marius Alne også padlet inn til en bra plassering.

I K4 var det store forventninger til Tysværguttene og Nicolai Lønning, Sander Askeland, Leander Askeland og Heine Erik Hustveit padlet inn til gull på K4 200m.

Senere på dagen var Heine Erik byttet ut med Marius Alne på K4 1000m og Tysværguttene tok en suveren gullmedalje på distansen.

Sensasjonelt gull i lagbåt

I seniorklassen ville ikke Lars Magne Ullvang være noe dårligere enn de yngre utøverne da han satte seg i båten med junioren Sander Askeland på K2 1000m.

Lars Magne og Sander kjørte et velldisponert løp før de dro ifra forhåndsfavoritten, som var Oslo KK sin båt med landslagsutøverne Eivind Vold og Lars Hjemdal, og padlet dermed inn til TKKK sin første gullmedalje noen gang i lagbåt i seniorklassen.

På K4 200 fikk Lars Magne med seg Sander Askeland, Nicolai Lønning og Leander Helgesen og padlet inn til en flott sølvmedalje, ikke verst av båt med 1 senior- og 3 juniorpadlere.

Medaljer også til jentene

I kvinneklassen for senior fulgte Tysværs kvinner opp med bronse på K2 200m til Gina Gedick og Elise Erland før de padlet inn til en 4. plass på K4 200m med selskap av Marianne Fjeldheim og ungdomspadler Stine Egge i båten.

Medaljer også til ungdommene

I U16 klassen var det duket for Ungdomsmesterskap i K1 hvor Tysvær stilte med medaljekandidater både i dame- og herreklassen.

I dameklassen padlet Stine Egge inn til en flott sølvmedalje på både K1 200m og K1 langløp.

Gudmund Staupe fulgte opp i herreklassen med sølvmedalje på K1 200m og 4. plass på K1 langløp mens klubbkompis Emil Fjeldheim endte på henholdsvis 5. plass og delt 6. plass i de samme løpene.

Mikal Totland og Ole Kristian Skåren padlet også inn til gode plasseringen i U16 klassen.

I 14-årsklassen har Tysvær mange lovende unge padlere. I spissen for disse finner vi Kjerand Helgesen som padlet inn til 4. plass på K1 200m og 2. plass på K1 langløp.

På jentesiden fulgte Elisabeth Storhaug opp med 3. plass på K1 200m tett fulgt av klubbvenninne Vilma Fjeldheim.

På K1 langløp padlet Elisabeth inn til en 2. plass med klubbvenninnen Vilma på en ny 4. plass. Også Mari Rossebø og Mathilde Egge fra Tysvær padlet inn til topp 8. plasseringer i samme løp.

Flere nyheter: