Menu
Norges Harald Reinkind under OL-kvalifiseringskampen i håndball mellom Norge og Chile i Podgorica. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB

Gulliksen herjet med 10 av 10 fulltreffere da Norge tok et langt steg mot OL

Norge hadde ingen problemer med å ta seg av Chile i OL-kvalifiseringen i håndball for menn lørdag. Kevin Gulliksen ledet an med ti mål i 38-23-seieren.

Av NTB | 13.03.2021 21:53:06

Sport: Oppsal-gutten herjet for Norge og traff på 10 av 10 skudd.

– Han er en kontringsmaskin. Det går fort de første meterne, han har vel en av de hurtigste sprintene som er målt i Tyskland, og i dag var han veldig sikker foran mål, så det er bra, sa landslagstrener Christian Berge til TV Norge.

– Det er en kamp vi skal vinne enkelt, og vi er på fra start, da blir oppgaven for kantspillerne ganske grei i dag. Jeg er fornøyd. Det er ikke hver dag man har 100 prosent uttelling, så det er greit å få en sånn kamp, sa Gulliksen selv.

Norge var aldri truet av Chile i lørdagens oppgjør. Norge ledet 19-10 til pause, og rykket ytterligere ifra etter pause, til tross for at det ikke ble like mange mål som i første omgang.

Også Alexander Blonz gjorde en god kamp med seks mål, mens Simen Holand Pettersen og Bjarte Myrhol leverte fire fulltreffere.

– Jeg synes det er mye bra, vi fikk høre før kampen at Chile valgte å spare en del spillere. Så det ble mange ukjente spillere for oss. Men jeg synes vi gjør en bra kamp. Vi får inn de som har litt mindre spilletid i systemet vårt. Så det var en fin kamp, sa Berge.

Chile holdt tritt med Norge i store deler av andreomgangen, men på tampen rykket de norske ytterligere fra, og til slutt ble det en 15-målsseier.

Kent Robin Tønnesen fikk rødt kort etter å ha pådratt seg tre tominuttere.

Norge vant første kamp 32-20 mot Brasil, og står med fire poeng og full pott. Brasil og Sør-Korea har to poeng hver.

I neste kamp venter Sør-Korea for Norge. Dersom Norge unngår stortap der, eller Brasil ikke slår Chile, er OL-plassen sikret.

– Det gjenstår at vi skal gjøre jobben vår. Vi skal ha respekt for en hvilken som helst motstander, sa Berge.

Førsteplass i kvalifiseringen sender Norge inn med allerede kvalifiserte Japan, Bahrain og Egypt og to kvalifiseringslag til.

Regjerende verdensmester Danmark, Spania (tittelforsvarer i EM) og Argentina er nasjoner som har booket seg inn i den andre OL-gruppen.

OL spilles med to grupper med seks deltakere. De fire beste i hver pulje går til kvartfinale.

Norge fikk prøvd ut flere spillere i troppen som vanligvis ikke får så mange minutter. Storstjernen Sander Sagosen lot lagkameratene gjøre jobben og gikk selv målløs av banen.

OL-kvalifiseringen spilles i Podgorica, og vinneren av Norges gruppe går inn i den antatt letteste gruppa i OL. Også 2.-plassen i gruppa gir OL-plass, men da i en antatt vanskeligere gruppe.

De norske håndballgutta har spilt seg opp i verdenstoppen de siste årene, men sist gang Norge deltok i OL i håndball for menn var i 1972.

(©NTB)

Flere nyheter: