Menu
Silje Opseth og de norske hopperne er klare for avgang til OL i Bejing. Foto: Terje Pedersen / NTB

Gullhåpet Riiber før lang OL-reise: – Vet ikke helt hva vi møter

Jarl Magnus Riiber og en rekke andre norske medaljehåp satte seg mandag på OL-flyet. Opp mot ett døgn på reise ventet før ankomst til deltakerlandsbyen i Kina.

Av NTB | 31.01.2022 17:05:35

sport: Mandagens charterfly fra Gardermoen var det andre i regi Olympiatoppen til vinterlekene i Beijing. Det første gikk sist torsdag.

På passasjerlisten mandag sto blant andre skihoppere, alpinister og kombinertløpere. I ankomsthallen ventet helsepersonell fra Olympiatoppen med hurtigtester for å utelukke koronasmitte.

Deretter ventet den lange flyturen til Beijing. Ved ankomst i OL-byen venter en ny runde med testing på Jarl Magnus Riiber og de norske OL-håpene.

– Reisen er fin og smooth. Nå skal vi på charter, og så videre på busser. Vi vet ikke helt hva vi møter, men vi har jo sett bilder, sa Riiber til NTB og øvrig frammøtt presse på Gardermoen.

– Det blir utrolig spennende å komme seg av gårde. Vi har i hvert fall klart å fylle ut alt av skjemaer, slik at vi er godt forberedt. Da er det bare å sette seg på flyet og ta det som det kommer, sa landslagssjefen til NTB.

Han har forberedt seg på en slitsom reise til Kina.

– Vi vet at det tar ganske lang tid å få ut bagasje og bli testet på flyplassen, før vi kan reise opp til utøverlandsbyen. Jeg tipper nok vi er på tur helt til i morgen kveld, så det blir en lang tur, sa Stöckl.

– Det skal bli godt å komme seg av gårde. Det har vært mye styr, mye skjemaer og ting som skal fylles ut og holdes orden på, tilføyde han.

– Jeg har egentlig en ganske god følelse. Jeg er veldig fornøyd med hvordan ting har fungert og vært i det siste. Håper det fungerer bra der også, sa han til NTB.

Når Forfang og Tande kan sette kursen for Kina er foreløpig uklart. Stöckl opplyste til NTB mandag ettermiddag at de to fortsatt ikke har avgitt tester med lave nok virusverdier til at en reiseplan kan meisles ut.

Klar er derimot kvinnehopper Silje Opseth.

– Jeg gleder meg. Jeg er så godt forberedt som mulig, og så må man bare ta det som det kommer, sa hun til NTB i avgangshallen.

OL-ilden tennes i Beijing førstkommende fredag. De første vinnerne kåres lørdag.

Hoppernes landslagssjef Alexander Stöckl har hatt en krevende opptakt til vinterlekene. Smittesituasjonen rundt Daniel André Tande og Johann André Forfang gjør at kun tre mannlige hoppere var med mandagens Beijing-fly.

Halvor Egner Granerud er et klart norsk medaljehåp i hoppbakken i Beijing. Han satte seg på flyet mandag med store ambisjoner.

(©NTB)

Flere nyheter: