Menu
Marko Anttila scorer for Finland i OL-kvartfinalen mot Sveits. Foto: Matt Slocum, AP / NTB

Gulldrømmen lever for Finlands «løver»

Finlands drøm om sitt første OL-gull i ishockey lever takket være klar seier i kvartfinalen mot Sveits. Etter 5-1-seieren venter Slovakia i semifinale.

Av NTB | 16.02.2022 12:41:49

Sport: Finland tok VM-gull så sent som i 2019 og var i finale igjen i fjor, men da ble det tap for Canada. I OL har finnene aldri nådd helt opp, men laget har imponert i OL-turneringen og vant sin gruppe etter en imponerende opphenting mot Sverige i gruppefinalen.

«Løvene» koblet grepet mot Sveits med to raske mål halvveis i første periode, og slapp det aldri. Først satte Miro Aaltonen inn en keeperretur, så gjorde Mikko Lehtonen 2-0 med et skudd som endret retning på den finskfødte Sveits-backen Santeri Alatalo.

Marko Anttila, som var den store helten i VM-triumfen for tre år siden, økte til 3-0, og da ble keeper Reto Berra byttet ut. Andres Ambühl reduserte i et overtallsspill og tente et håp for sveitserne, men Finland tettet igjen og økte seiersmarginen to ganger med mål i tomt bur fra Iiro Pakarinen og Teemu Hartikainen.

Finland tok medalje i tre strake OL-turneringer fra 2006 til 2014, men ikke bedre enn sølv. Nå håper finnene på gull. Først må de beseire Slovakia, som ble slått 6-2 i gruppespillet.

(©NTB)

Flere nyheter: