Menu
Helene Marie Fossesholm var ankerkvinne på det norske laget som skuffet i stafetten under junior-VM i Oberwiesenthal. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Gull- og sølvvinnerne disket da Norge skuffet på kvinnestafetten i junior-VM

Helene Marie Fossesholm reddet 6.-plassen for Norge på stafetten i junior-VM. Polen og Tyskland ble disket fra gull og sølv da Sveits vant foran USA og Sverige.

Av NTB | 06.03.2020 11:32:07

Sport: Det var en del forvirring og dramatikk etter at de fleste trodde at gullet gikk til Polen. Polens ankerkvinne Izabella Marcisz gikk i mål 10,2 sekunder foran Tyskland.

Så kom beskjeden om at juryen hadde disket både Polen og Tyskland fordi noen av deres løpere hadde gått feil i løypa underveis. Dermed gikk gullet til Sveits, med USA på sølvplass. Sverige tok bronsen.

Norge var blant favorittene med Fossesholm som ankerkvinne, men de norske hadde ikke optimale ski. Kristin Austgulen Fosnæs, Hanne Wilberg Rofstad og Elena Rise Johnsen leverte skuffende etapper slik at Fossesholm fikk et umulig utgangspunkt.

Kristin Austgulen Fosnæs tapte 10,5 sekunder til russiske Anastasia Falejeva etter å ha slitt med ikke optimalt feste under den første etappen i klassisk stil.

Hanne Wilberg Rofstad gikk hardt ut på sin klassiske etappe, men klarte ikke å holde følge da det ble satt fart midtveis på etappen. Hun fikk etter hvert store problemer med dårlige ski og sendte Elena Rise Johnsen ut på 10.-plass hele 57,2 sekunder bak ledende Sveits.

Johnsen hadde heller ikke dagen i sporet og tapte mye til konkurrentene i sitt løp i fri teknikk.

Helene Marie Fossesholm fikk klappet på 11.-plass og hadde hele 1.25,5 minutter opp til lederne. Hun gikk seg opp tre plasseringer, men også hun tapte til lagene som kjempet om medaljene.

(©NTB)

Flere nyheter: