reklame for Utvik Autoservice
Menu
Direktør i Helsedirektoratet Bjørn Guldvog sier at det danske tiltaket med «smittesoner» er noe som diskuteres også i Norge. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB

Guldvog: Smittesoner diskuteres som et tiltak i Norge

Danske myndigheter delte lørdag landet inn i soner basert på smittenivået. Helsedirektør Bjørn Guldvog sier til VG at det samme diskuteres i Norge.

Av NTB | 31.10.2020 12:23:03

Medisin og helse: – Det er noe vi diskuterer nå i helgen, men vi har ikke konkludert noe. Men vi ser på alle de nye tiltakene det er mulig å innsette, og vurderer om det kan være hensiktsmessig i Norge, sier han til avisa.

Den danske måten å inndele landet på, gjør det mulig å stramme hardere inn på regioner med høy smitte, enn å gjøre det over hele landet.

Én gang i uken i tiden framover vil danske myndigheter fastslå et gitt risikonivå både nasjonalt og i soner regionalt. De ulike risikonivåene vil bestå av egne lister med mulige koronatiltak, som kan tas i bruk ettersom nivåene vil gå opp og ned.

Det nye systemet ble kunngjort lørdag etter at det ble registrert 1.126 nye smittetilfeller det siste døgnet, noe som er høyeste registrert på ett døgn i landet.

Den siste uka har den registrerte smitten i Norge økt. Ved midnatt natt til lørdag var det registrert nær 500 nye smittede det siste døgnet.

(©NTB)

Flere nyheter: