Menu
Helsedirektør Bjørn Guldvog sier på dagens pressekonferanse at strategien med å følge opp lokale smitteutbrudd har vært en suksess. Foto: Vidar Ruud / NTB

Guldvog: Oppfølgingen av lokale smitteutbrudd har vært en suksess

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier at myndighetenes strategi med å følge opp smitteutbrudd med lokale tiltak har vært en suksess i høst.

Av NTB | 28.09.2020 15:08:24

Politikk: – Vi har kommet et godt stykke på vei med vårt arbeid mot korona i Norge, sier Guldvog på mandagens pressekonferanse.

Etter nedstengingen i vår besluttet regjeringen å gjenåpne samfunnet gradvis og følge opp lokale smitteutbrudd.

Tanken har vært at myndighetene skal kunne håndtere de lokale utbruddene etter hvert som de kommer, sier Guldvog.

– Det har vært gjort med stor suksess i høst, sier helsedirektøren.

Han ramser opp: I Tromsø med Hurtigruten, Indre Østfold, Sarpsborg, Fredrikstad, Hamar/Lillehammer-området, Bergen og Rogalandsområdet.

– Og det håndteres også bra i Oslo. Det er mange tiltak som nå er iverksatt i Oslo, som er gode, sier Guldvog og understreker at Helsedirektoratet likevel mener det er nødvendig med enda kraftigere tiltak.

Helsedirektøren argumenterer med at det er mer skjult smitte i Oslo, og at erfaringer fra Europa viser at hovedsteder og store byer driver smitteutviklingen.

– Men det er vanskelig å finne balansen på hvor sterke tiltak man skal ha, så vi har stor forståelse for at dette er et dilemma for dem som tar beslutninger i Oslo, sier Guldvog.

(©NTB)

Flere nyheter: