reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Helsedirektør Bjørn Guldvog sier at noen pasientgrupper har fått økt risiko for forverret helse på grunn av koronaviruspandemien. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Guldvog: Noen pasientgrupper har fått økt risiko for dårligere helse

Noen pasientgrupper har fått et redusert helsetilbud som følge av koronaviruspandemien og har økt risiko for forverret helse, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

Av NTB | 25.05.2020 16:48:20

Medisin og helse: – Det er såpass mange som er rammet av mindre aktivitet, at det er en del pasientgrupper som får redusert helsetilbud og økt risiko for forverret helse, sa han på regjeringens koronapressekonferanse mandag.

Spesielt pasienter med øre-, nese- eller halssykdommer, sykdommer i muskel- eller skjelettsystemet, i øynene eller pasienter med sykdommer i kvinnelige kjønnsorganer er rammet, ifølge helsedirektøren.

På den andre siden er pasienter med sykdom under svangerskap, nyfødte og pasienter med forbrenninger minst berørt.

I psykisk helsevern er personer med psykisk utviklingshemming og alvorlige psykiske lidelser mindre berørt, mens pasienter med stemningslidelser og rusproblemer er mer berørt som følge av mindre aktivitet i spesialisthelsetjenesten under virusutbruddet.

– Vurderingen vår er at det i spesialisthelsetjenesten fremdeles vil ta en god stund før man kan etablere en helt normal drift i tiden fremover. Det vil være vanskelig å ha balansen og klare å øke driften til helt det samme nivået, men det jobbes godt med dette, sier Guldvog.

– Hvor lenge denne situasjonen vil vare, vil være avhengig av pandemien, fortsetter han.

(©NTB)

Flere nyheter: