Menu
Helsedirektør Bjørn Guldvog advarte mot at kapasiteten i sykehusene snart kan bli utfordret på regjeringens pressekonferanse om koronasituasjone onsdag formiddag. Foto: Lise Åserud / NTB

Guldvog: Kapasiteten i sykehusene kan snart bli utfordret

Dersom smitten fortsetter å stige, kan kapasiteten i sykehusene bli utfordret i løpet av noen uker, mener helsedirektør Bjørn Guldvog.

Av NTB | 17.03.2021 15:08:42

Medisin og helse: – Antallet sykehusinnleggelser øker raskt i Helse sør-øst. Dersom tallene fortsetter å stige i samme tempo, vil kapasiteten i sykehusene bli alvorlig utfordret i løpet av noen uker, sa han på regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen onsdag ettermiddag.

– Det vil få alvorlige konsekvenser for sykehusenes mulighet til å yte helsehjelp også til andre pasienter, sa han videre.

I helseregionen er nå 199 koronapasienter innlagt, og flere sykehus har skjerpet beredskapen til gult nivå, noe som betyr at en del planlagt behandling blir utsatt. Kapasiteten til å drive akuttbehandling blir ikke redusert.

– Samtidig er det en grense for hvor mange koronapasienter sykehusene kan ta imot uten at det går utover andre pasienter i vesentlig grad. Nå må vi gjøre alt vi kan for å unngå at vi kommer dit, sa Guldvog.

(©NTB)

Flere nyheter: