Menu
Helsedirektør Bjørn Guldvog sier samarbeidsklimaet mellom dem og byrådet i Oslo fortsatt er godt til tross for høy temperatur de siste dagene. Foto: Vidar Ruud / NTB

Guldvog: Glad for at Oslo kommune har gjort en ny vurdering

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier i NRK Dagsrevyen at han er glad for at Oslo kommune har gjort en ny vurdering av direktoratets anbefalinger.

Av NTB | 28.09.2020 19:38:20

Medisin og helse: På en pressekonferanse mandag kveld la byrådsleder Raymond Johansen fram nye koronatiltak i Oslo, men byrådet i hovedstaden fulgte ikke alle anbefalingene til Helsedirektoratet.

– Det er vår rolle som Helsedirektorat å gi råd til både kommunene og staten om hvilke tiltak som er nødvendig for å få kontroll. Det er det vi har gjort i denne situasjonen, sier Guldvog.

Helsedirektøren sier videre at han ser at kommunen har valgt en litt annen tiltakspakke enn det direktoratet har anbefalt for å få ned smitten.

– Jeg har tillit til at de har gjort grundige og gode vurderinger, og jeg mener også det er viktig at tiltakene som iverksettes i Oslo, er godt forankret i kommunen, sier Guldvog, som beskriver samarbeidsklimaet med Oslo kommune som godt, selv om det er temperatur.

– Jeg registrerer at de velger en litt annen pakke. Jeg vil jobbe sammen med Oslo kommune i tiden framover slik at vi i fellesskap kan nå det som er vårt felles mål, sier han videre.

(©NTB)

Flere nyheter: