reklame
Menu
Helsedirektør Bjørn Guldvog sier de lokale utbruddene foreløpig går som spådd. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Guldvog: Antallet utbrudd som ventet

Helsedirektør Bjørn Guldvog er bekymret for økningen i koronasmittetallene, men understreker at antallet lokale utbrudd ikke er uventet.

Av NTB | 31.07.2020 14:32:57

Medisin og helse: – Det er egentlig noe vi kunne ventet alt før sommeren, sier helsedirektøren om de lokale utbruddene i Moss, Trondheim, Sveio og Oslo.

– Det er ikke alarmerende i seg selv, men vi er i en situasjon der det er ekstremt viktig at vi kan håndtere utbruddene løpende, slik at man ikke får noen nasjonal spredning.

Guldvog sier de nasjonale helsemyndighetene vil ta mye lærdom av hvordan kommunene håndterer de lokale utbruddene, særlig det i Moss som nå omfatter flere kommuner.

– Noe av det som kommer fram, er detaljer om logistikken mellom kommunen og spesialisthelsetjenesten, i forbindelse med testing og prøvesvar, forteller helsedirektøren.

Torsdag fortalte Guldvog til TV 2 at Helsedirektoratet jobber for å etablere lavterskeltilbud på flyplasser og grensestasjoner. Til NTB forteller han hva disse tilbudene vil bestå i.

– Det vil dreie seg både om informasjon og muligheter for testing. Hvis man kommer fra et grønt land, men har milde symptomer, er det en fordel å bli testet der og da, ved ankomst til Norge, sier Guldvog.

(©NTB)

Flere nyheter: