Menu
Kristian Thorstvedt er en av seks norske spillere som med gult kort mot Slovenia blir utestengt i gruppefinalen mot Serbia, men han satser på å bidra for Norge uten å pådra seg dommerens vrede. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Gul fare for Thorstvedt: – Håper å holde meg unna kort

Kristian Thorstvedt er én av seks norske spillere som har gult kort i nasjonsligaen og mister gruppefinalen mot Serbia med ett til mot Slovenia lørdag.

Av NTB | 22.09.2022 07:10:58

Sport: Med sin spillestil kan 23-åringen til tider være en kortmagnet, og i fjorårets VM-kvalifisering måtte han stå over bortekampen mot Montenegro og hjemmekampen mot Nederland på grunn av kortkarantene.

– Det var ikke noe kjekt å sitte og se de kampene. Jeg håper å klare å holde meg og unngå kort lørdag, sier Sassuolo-spilleren til NTB foran bortekampen mot Slovenia.

– Det handler om å være smart og ikke pådra seg idiotiske kort, men det er ikke noe man går og gnager på hele uka før kampen.

Martin Ødegaard, Leo Østigård, Sander Berge, Fredrik Aursnes og Birger Meling er de fem andre norske spillerne med kortkarantene hengende over seg. Marcus Holmgren Pedersen er utestengt i Slovenia på grunn av gule kort, men han sliter med en vond tå og ville neppe kunnet spille uansett.

– For meg er det laget som er viktigst, og at vi vinner. Det klarte vi å gjøre i junikampene, og om jeg spiller 90 minutter eller bare ett så er jeg happy så lenge vi vinner, sier han til NTB.

Han nøyde seg med innhopp av ulik varighet i alle de fire nasjonsligakampene i juni, fra et kvarter til en omgang. Hver gang satte han fart i det norske laget.

– Det er det jeg ønsker å gjøre. Målet mitt er å bidra så mye som mulig, enten jeg kommer inn eller starter.

– Det er kult å prøve noe nytt. Det er nytt sted, ny kultur og nye lagkamperater, og det har gådt veldig bra så langt. Jeg har vært mye i Italia på ferie opp gjennom årene, kjenner til den italienske kulturen og synes det er veldig fint å kunne bo der nede nå. Jeg koser meg, sier han.

– Språket tar litt tid. Jeg har ikke lært meg flytende italiensk ennå, men det kommer forhåpentligvis. Jeg holder på å lære det, og livet i Italia er fint.

Lørdag håper Thorstvedt å få det fint også i Slovenia, uten høstfarger fra dommerens lomme.

Siden Ståle Solbakken ble landslagssjef har Thorstvedt vært på banen i samtlige kamper unntatt de to han var utestengt fra, men etter å ha spilt fra start i seks av de ni første har han kommet inn fra benk i seks av de sju siste. Hvordan trives han med rollen som superreserve?

Også i sin nye klubb Sassuolo har han bidratt mye fra benk. Så langt har det blitt tre kamper fra start og fire innhopp i Serie A siden overgangen fra belgiske Genk.

.

(©NTB)

Flere nyheter: