Menu
Manchester City-manager Pep Guardiola. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB scanpix

Guardiola varsler Sterling-comeback

Raheem Sterling er skadefri og kan være tilbake i startoppstillingen i Manchester Citys mesterligamøte med Real Madrid onsdag.

Av NTB | 25.02.2020 20:16:34

Sport: Det bekreftet den engelske storklubbens manager Pep Guardiola på en pressekonferanse tirsdag kveld. Sterling har slitt med en lårskade han pådro seg i ligamøtet med Tottenham i begynnelsen av februar.

– Raheem er skadefri. Han sa selv at han kunne ha spilt mot både West Ham og Leicester, men legen sa «vær forsiktig». Slike muskelskader tar alltid tre uker eller en måned. Han ville spille etter 15 dager. Det er et godt tegn, sa Guardiola.

– Nå er han skadefri og klar, tilføyde spanjolen.

Det er heller ingen hemmelighet at City-ledelsen hungrer etter en mesterligatriumf. Guardiola har hatt stor suksess med den engelske storklubben, men har fortsatt til gode å lede klubben lenger enn til kvartfinale i mesterligaen.

Nylig mer enn antydet spanjolen at han kan være ferdig som Manchester City-manager dersom det blir exit mot Real Madrid.

– Hvis vi ikke slår dem, OK, da kommer kanskje styreformannen og sier «Dette er ikke godt nok, vi ønsker å vinne mesterligaen, jeg kommer til å sparke deg», sa Guardiola i intervjuet med Sky Sports.

– Overhodet ikke. Disse spillerne får mange sjanser til å vinne mesterligaen. Jeg vet at dette er en stor sjanse, for vi er i åttedelsfinalen. Men vi møter kongene i denne turneringen, så vi vet hvilken utfordring vi møter, svarte spanjolen.

– Når du dør, kommer det ikke flere sjanser. Men så lenge man er i live og i denne bransjen, vil man spille og trene. Du vet aldri hva som skjer. Dette er en ny mulighet, og vi skal forsøke å følge planen vår, tilføyde han.

Onsdagens oppgjør spilles i Madrid. Om tre uker er det returkamp i Manchester.

Onsdagens kamp blir et møte mellom to av Europas største trenerprofiler. Guardiola står ansikt til ansikt med Real Madrid-kollega Zinédine Zidane. I tillegg møter spanjolen klubben som var erkerivalen i tiden som trener og spiller i Barcelona.

På tirsdagens pressekonferanse fikk han spørsmål om spillerne hans skal angripe oppgaven som nå venter som om det var den siste sjansen til å vinne turneringen.

(©NTB)

Flere nyheter: