Menu
City-manager Pep Guardiola er selvsikker på at laget hans for spille i mesterligaen kommende sesong. Foto: AP Photo/Dave Thompson/NTB scanpix

Guardiola selvsikker på City-retur

Manchester City ble i februar bannlyst fra mesterligaen i to år. Pep Guardiola er likevel overbevist om at laget hans får spille i turneringen.

Av NTB | 10.07.2020 17:47:51

Sport: Mandag skal beslutningen om hvorvidt Manchester City blir utestengt eller ikke fra mesterligaen fattes.

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) utestengte i februar Manchester City fra europacupene de neste to sesongene på bakgrunn av brudd på regelverket for økonomisk fair play (FFP). Klubben ble også ilagt en bot på cirka 320 millioner kroner.

Årsaken var at Manchester City skal ha overrapportert sponsorinntekter for å skjule regelstridige tilskudd fra klubbens pengesterke eiere.

Manchester-klubben anket avgjørelsen inn til Idrettens voldgiftsrett, som behandlet saken over tre dager i juni. Mandag faller dommen.

– Jeg er så selvsikker fordi jeg så argumentene til klubben. Neste år vil vi være der (i mesterligaen), sier Guardiola før møtet mot Brighton lørdag, skriver Daily Mail.

Fjorårets ligamestere ligger komfortabelt på 2.-plass i Premier League og vil ikke ha noen problemer med å kvalifisere seg til mesterligaen kommende sesong hvis avgjørelsen faller i deres favør.

Skulle klubben bli bannlyst derimot, reiser det spørsmål ved om flere stjerner vil forlate klubben. 3. juli signerte den lynraske City-vingen Leroy Sané for Bayern München.

5.-plassen okkuperes foreløpig av Manchester United og Solskjær. Med fire kamper igjen av årets ligasesong, skiller det bare ett poeng fra de rød djevlene på 5.-plass og Leicester på 4.-plass.

United har vært i kanonform de siste kampene med Bruno Fernandes i spissen, men kan fremdeles havne rett utenfor topp fire.

Hvis City blir bannlyst, kan Solskjær senke skuldrene noen få hakk. Det er seks poeng ned til Wolverhampton på 6.-plass.

Lørdag møter Manchester City Brighton, mens United tar imot Southampton mandag.

City-manageren er ikke redd for at beslutningen skal gå imot de lyseblå.

Det er ikke bare fjorårets ligamestere som venter spent på dommen. Skulle Guardiolas menn bli utestengt, åpner det opp for at 5.-plassen i Premier League kvalifiserer seg til mesterligaen.

(©NTB)

Flere nyheter: