Menu
Pelé gikk torsdag bort etter lengre tids sykdom. Foto: Luca Bruno/ AP/ NTB.

Guardiola: – Pelés innflytelse vil vare evig

Fotballverdenen fortsetter å hedre fotballikonet Pelé. Manchester City-sjef Pep Guardiola henter fram superlativene i beskrivelsen av brasilianeren.

Av NTB | 30.12.2022 16:15:12

Medisin og helse: – Fotballen har blitt som den har blitt takket være mennesker som han. Det er helt utrolig hva han gjort, sa Guardiola på en pressekonferanse i Manchester fredag ettermiddag.

Pelé døde torsdag etter lengre tids sykdom og var innlagt på Albert Einstein-sykehuset i São Paulo den siste måneden. Han ble 82 år gammel. Guardiola sendte fredag kondolanser til brasilianerens venner og familie på vegne av hele Manchester City.

– Neymar sa det veldig godt: «Før Pelé var nummer 10 bare et nummer. Nå er det noe helt spesielt.». Alle store spillere ønsker å bære det draktnummeret. Det han har gjort for fotballen vil for alltid leve videre, fortsatte Guardiola.

Også Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) hedrer fotballikonet etter hans bortgang. Torsdag henger samtlige av de 211 nasjonalflaggene utenfor forbundets hovedkontor i Zürich på halv stang.

(©NTB)

Flere nyheter: