Menu
Erling Braut Haaland forble ubenyttet reserve for Manchester City mot FCK tirsdag. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix via AP / NTB

Guardiola om Haaland: – Han har noen muskelforstyrrelser

Etter Manchester Citys 0-0-kamp mot FC København i mesterligaen avslørte manager Pep Guardiola at Erling Braut Haaland sliter med skadetrøbbel.

Av NTB | 11.10.2022 21:10:57

Sport: – Han er så sliten. Han har noen muskelforstyrrelser, og vi ville ikke ta noen sjanser. Vi må se i morgen, jeg håper han blir klar, sier Guardiola til TV 2 om den kommende storkampen mot Liverpool i Premier League til helgen.

Haaland startet kampen på benken og fikk heller ikke komme inn da laget jaktet seiersmålet. I alt står nordmannen med 20 mål på 13 City-kamper denne sesongen. Av de er 15 kommet i Premier League, mens fem nettkjenninger har kommet i mesterligaen.

I forrige uke scoret Haaland to mål mot danskene. Julian Alvarez startet på spissplass i stedet for nordmannen tirsdag. Kampen var den første Haaland ikke fikk starte for City etter overgangen fra Borussia Dortmund i sommer.

Oppgjøret i Parken bød på mange situasjoner til tross for at det forble målløst.

Etter 30 minutter ble Sergio Gómez utvist da han felte Hákon Haraldsson på vei igjennom. Dommeren vinket først spillet videre, men fikk hjelp av VAR da spanjolen måtte forlate banen.

I 2. omgang yppet FCK seg og kom til flere sjanser. City på sin side kom ikke til fullt så mange sjanser. I neste kamp skal City møte Haalands gamleklubb Borussia Dortmund på bortebane, mens FCK besøker Sevilla.

Det kan by på målrekorder for nordmannen som står med 28 mål på 23 kamper i Europas gjeveste klubbturnering. I hans debutsesong i mesterligaen med RB Salzburg ble det åtte mål på seks kamper i gruppespillet.

Først fikk Rodri underkjent en scoring grunnet hands, før City fikk straffespark rett etterpå som følge av hands av Nicolai Boilesen i feltet. FCK-keeper Kamil Grabara reddet Riyad Mahrez’ forsøk mesterlig.

Haaland ble i fjor toppscorer i turneringen med sine ti mål, til tross for at Dortmund røk ut i kvartfinalen. I år spiller han for et lag som har som mål å gå helt til topps.

(©NTB)

Flere nyheter: