reklame for Sheiken Bowling
Menu
Managerprofilene Jürgen Klopp og Pep Guardiola er ikke veldig fans av at Premier League kun tillater tre bytter per kamp. Foto: Martin Rickett / AP / NTB scanpix

Guardiola og Klopp raser mot bytteordning: – Det er en tragedie!

Etter kampen mellom Manchester City og Liverpool er Pep Guardiola og Jürgen Klopp svært kritiske til at Premier League bare tillater tre spillerbytter per kamp.

Av NTB | 09.11.2020 07:08:01

Sport: En skade på Trent Alexander-Arnold i søndagens toppoppgjør gjør at de profilerte managerne tar til orde for endringer.

– På slutten av matchen snakket Jürgen og jeg om at vi må kjempe igjen og igjen for fem bytter. Trent Alexander-Arnold er skadd, en engelsk landslagsspiller. Alle andre steder har de fem innbyttere, men her tror vi at vi er spesielle mennesker. Vi beskytter ikke spillerne, det er en tragedie, sa Guardiola til Sky Sports etter kampen.

Han støttes av managerrivalen Klopp, som utpeker Premier League-sjef Richard Masters som syndebukk, melder The Independents Miguel Delaney.

– Det er mangel på ledelse. Richard Masters la det fram totalt feil sånn jeg har forstått det. Det er den eneste store ligaen med tre innbyttere. For en overraskelse!

– Man kunne se etter ti-femten minutter at alle hev etter pusten. Det var et slit for alle 22 på banen, sa Klopp.

Premier League innførte som de andre store ligaene en ordning med fem spillerbytter per kamp etter koronapausen forrige sesong, men til denne sesongen ble ordningen nedstemt.

Flere av de mindre klubbene i ligaen skal ha følt at dette ga en fordel for de større lagene, som har bredere staller og flere kvalitetsspillere på benken.

Kampen mellom City og Liverpool var deres sjuende på bare tre uker, etter et kampprogram med Premier League-kamper i helgen og mesterligakamper i midtuka. Klopp gjorde også et poeng ut av hvor slitne spillerne var da han snakket med Sky Sports rett etter søndagens oppgjør.

(©NTB)

Flere nyheter: