Menu
Manchester City-manager Pep Guardiola fikk pris. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

Guardiola ble årets manager – hylles av Ferguson

Manchester City-sjef Pep Guardiola er kåret til årets manager av den engelske trenerforeningen.

Av NTB | 24.05.2021 23:07:35

Sport: Prisvinneren ble offentliggjort mandag. Guardiola styrte City til ligatittel i Premier League denne sesongen, og de lyseblå fra Manchester vant også den hjemlige ligacupen.

Kommende lørdag kan sesongen bli kronet med mesterligatittel når Chelsea er motstander i finalen i Porto. Det vil i så fall være første gang klubben vinner Champions League.

Guardiola tildeles årets manager-prisen i kamp med Marcelo Bielsa (Leeds), Daniel Farke (Norwich), Emma Hayes (Chelsea kvinner), David Moyes (West Ham) og Brendan Rodgers (Leicester).

– Jeg er glad for å bli kåret til årets manager av trenerforeningen for annen gang, sier Guardiola.

– For meg er det en spesiell pris, fordi jeg er stemt fram av mine trenerkolleger. En slik pris er samtidig kun mulig å vinne dersom en manager er omgitt av profesjonelle spillere, tilføyer han.

Spanjolen skryter av jobben spillerne hans har gjort og som ligger til grunn for suksessen han nå opplever.

Tidligere Manchester United-manager Sir Alex Ferguson sitter i komiteen i den engelske trenerforeningen LMA. Han hyller prisvinner Guardiola.

– Så vel som å være en god manager og leder, har du alltid utvist en beundringsverdig ydmykhet og karakter, og jeg er sikker på at familien din er stolt av deg, sier skotten.

(©NTB)

Flere nyheter: