Menu
Sten Grytebust på trening med fotballandslaget i fjor høst. Foto: Annika Byrde / NTB

Grytebust gjør comeback i Aalesund

Landslagsmålvakten Sten Grytebust (32) gir seg i dansk fotball etter seks år og slutter seg til Aalesund-troppen foran lagets retur til Eliteserien.

Av NTB | 15.02.2022 19:11:42

Sport: Sunnmøringen hadde kontrakt med FC København ut året, men partene er blitt enige om å avslutte samarbeidet. Det åpner for et comeback i AaFK.

– Det betyr veldig mye å komme tilbake, for det er her det hele startet. Jeg har hatt noen gode år ute, og det var på tide å komme tilbake og bidra for AaFK igjen, sier Grytebust i en pressemelding.

Han spilte førstelagsfotball for Aalesund mellom 2008 og 2016. Siden har han vært i OB, FCK og Vejle (på lån). Det var ikke aktuelt for Grytebust å gå til andre norske lag.

– I Norge er det AaFK som er min klubb. Nå er de tilbake i Eliteserien, så da ble det en god match, sier han.

Keeperen har vært en del av landslagsmiljøet i en årrekke. Han har totalt fem A-lagskamper for Norge, og den siste kom i juni 2019. Grytebust var reserve for Ørjan Nyland så sent som i VM-kvalifiseringskampene i fjor høst.

32-åringen erkjenner at oppholdet i FC København ikke ble slik han hadde sett det for seg. Der fikk han i alt 24 kamper siden overgangen fra OB i 2019.

– Sportslig har det ikke levd opp til forventningene mine. Jeg har spilt mindre enn jeg hadde håpet på, sier han i en uttalelse lagt ut på den danske storklubbens nettsider.

Aalesund ble toer i 1. divisjon sist sesong. Laget gjenopptar livet på toppnivå hjemme mot Kristiansund 3. april.

(©NTB)