Menu
Rafael Nadal lot seg ikke hemme av fotskaden og vant klart nok en gang på rødgrusen i Paris. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Gruskongen best igjen – Nadal utklasset Ruud i Roland-Garros-finalen

Casper Ruud yppet seg tidvis, men ble slått grundig av idolet Rafael Nadal i sin første Grand Slam-finale i tennis.

Av NTB | 05.06.2022 17:46:12

Sport: Nadal dominerte kampen og vant med settsifrene 6-3, 6-3, 6-0. Det var spanjolens 14. finaleseier på like mange forsøk i Roland-Garros og den åttende med triumf i løpet av tre sett.

En fotskade har hemmet tidenes mestvinnende herrespiller i Grand Slam i lengre tid, men det var ingen tegn på at det preget ham i kampen mot Norges tennisyndling.

Nadal satte standarden med å vinne de to første gamene, og selv om Ruud noterte to servebrudd og ledet 3-1 i annet sett, var 23-åringen aldri skikkelig nær å true spanjolens seier.

36-åringen fra Mallorca var klart best også mot slutten og vant de elleve siste gamene i finalen.

I sett to maktet nordmannen å skape spenning, og han høstet jubel fra tribunen i Paris da han brøt Nadals serve til 3-1-ledelse. Men i gamene som fulgte hevet Nadal nivået skikkelig, og han vendte settet til 4-3 takket være to strake servebrudd.

Nadal vant også det påfølgende gamet etter kampens første serveess, og han brøt til 6-3. Dermed var Ruud-håp brått snudd til en bortimot umulig vei tilbake for nordmannen.

Han viste fram sin rutine og kvalitet da han freste av gårde til 6-0-seier i det som ble det avgjørende settet mot Ruud. Nordmannen slo hardere enn motstanderen, men gjorde også flere upressede feil, slo færre vinnere og hadde svakere uttelling ved nettet enn motstanderen.

Ruud hadde en drøm om å utfordre sitt store idol i sin største kamp i karrieren, men han må vente en stund til på sin første Grand Slam-pokal.

I åpningssettet var Nadal foran hele veien, og han vant 6-3 med solid serving etter at Ruud omsider holdt egen serve og hadde redusert til 2-4 og 3-5.

Etter søndagens seier er Nadal oppe i 22 Grand Slam-titler – to flere enn Novak Djokovic og Roger Federer. På grusen i Paris har han dominert ofte siden han vant sitt første trofé der som 19-åring i 2005.

(©NTB)