reklame for Sheiken Bowling
Menu
Aaron Rodgers hadde en tung dag på jobben og måtte tåle sitt fjerde sluttspilltap mot San Francisco 49ers. Det kan ha vært superstjernens siste kamp for Green Bay Packers. Foto: Aaron Gash, AP / NTB

Grunnserievinnerne utslått i NFL-sluttspillet – nytt Niners-mareritt for Aaron Rodgers

Toppseedede Green Bay Packers og Tennessee Titans ble feid ut av NFL-sluttspillet lørdag. For Packers-superstjernen Aaron Rodgers kan det ha vært hans farvel.

Av NTB | 23.01.2022 09:21:57

Sport: Packers og Titans var best i grunnserien i hver sin halvdel av NFL. Belønningen var walkover til kvartfinale i sluttspillet og hjemmefordel helt fram til finalen, men lørdag tapte Titans 16-19 hjemme for Cincinnati Bengals og Packers 10-13 hjemme for San Francisco 49ers.

Begge kamper ble avgjort av trepoengspark i sluttsekundene.

California-gutten Rodgers har aldri lagt skjul på at det betyr litt ekstra når han møter klubben han heiet på under oppveksten, og som knuste hjertet hans ved ikke å drafte ham. I sluttspill har han møtt Niners fire ganger og tapt hver gang.

Rodgers er eneste quarterback i NFL-historien med fire sluttspilltap mot samme klubb.

Niners-forsvaret kneblet Packers, som likevel ledet 10-3 da det gjensto snaut fem minutter. Da blokkerte Niners et spark, og Talanoa Hufanga løp inn et touchdown som førte til utligning.

– Vi stoler alltid på Robbie. Han er god som gull, sa Garoppolo.

Mange tror at 38-årige Rodgers nå har spilt sin siste kamp for Packers, etter 17 sesonger og to MVP-titler.

– Jeg trodde ikke jeg skulle måtte snakke om dette så tidlig i sluttspillet, men om jeg skal fortsette, har jeg ikke lyst til å være med på å bygge opp et nytt lag, sa Rodgers.

Det var ingen stor dag for angrepene i den kampen heller. Bengals-quarterback Joe Burrow ble taklet med ballen for tap av terreng hele ni ganger. Det er tangering av sluttspillrekorden, og han er alene om å ha gått av banen som vinner likevel.

Ryan Tannehill hos Titans var den eneste av de fire quarterbackene som kastet en touchdownpasning lørdag, men han kastet også ballen til motspiller tre ganger, deriblant på sin første og siste pasning i kampen.

Feilpasningen 20 sekunder før slutt førte til at kicker Ewan McPherson kunne sparke vinnerpoengene i siste sekund.

Forsvaret stoppet neste Packers-angrep, og Niners-quarterback Jimmy Garoppolo fikk laget i posisjon slik at Robbie Gould kunne sparke vinnerpoengene fra 45 yards i sluttsekundene. Kickeren har aldri misset et trepoengforsøk i sluttspill, etter 20 forsøk.

Forrige helg vant Cincinnati Bengals en sluttspillkamp for første gang siden 1991. Fansen trengte ikke å vente lenge på den neste.

(©NTB)

Flere nyheter: