Menu
For ti år siden begynte kjeden Trygge Barnehagers eiere Eli Sævareid og Sigurd Aase å investere i spansk eiendom - blant annet denne villaen i Sierra Blanca i Marbella. Foto: Privat

«Grotesk» velferdsprofitør mener Rødt og SV

Trygge Barnehager-eierne fra Haugesund sine investeringer i luksuseiendom i ferieparadiset Marbella vekker sterke reaksjoner hos flere partier på Stortinget.

Av Egil M Solberg | 28.01.2021 11:03:57

Næringsliv: Nå vil Arbeiderpartiet, SV og Rødt ha innstramminger i hele den private barnehagebransjen, melder Dagbladet.

– Det er spinnvilt at norske barnehagepenger investeres i spanske luksuseiendommer. Dette er midler som opprinnelig kom fra fellesskapets skattekroner og gunstige statlige låneordninger, sier SV-leder Audun Lysbakken.

Fram til 2015 lånte de en milliard av Trygge Barnehager, og investerte pengene i blant annet en palassliknende villa i spanske Marbella.

Prislapp for villaen var på 45 millioner kroner i 2009, skriver avisa.

«Vanvittig» og «grotesk»

Selskapet investerte også blant annet i verdens største vikingskip og satset nærmere 800 millioner kroner på oljevirksomhet i USA.

– Det er vanvittig at innbyggernes skattepenger og foreldrebetaling går til dette, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes, til avisa.

Flere nyheter: