reklame for smiaa
Menu
Superligaen med Ståle Solbakkens FC København er blant de danske ligaene som får starte opp igjen. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Danmark / NTB scanpix

Grønt lys for oppstart av flere ligaer i Danmark – gjelder også for Solbakkens FCK

Eliteserien i fotball, håndball og ishockey er blant ligaene som har fått grønt lys til å starte opp igjen i Danmark, melder den danske regjeringen lørdag.

Av NTB | 09.05.2020 19:32:48

Sport: Ifølge Ritzau melder det danske Kulturministeriet i en pressemelding om hvilke profesjonelle idretter som får lov til å starte opp igjen.

Det gjelder for de to øverste divisjonene for fotball menn, den øverste divisjonen for fotball kvinner, den øverste divisjonen for håndball menn og kvinner, den øverste divisjonen for ishockey menn og for badminton, trav- og galoppløp.

Det betyr at Superligaen, der Ståle Solbakkens FCK jakter den suverene serielederen Midtjylland, også kan starte opp igjen. Det er den norske treneren glad for.

– Dette er et positivt steg mot å gjøre livet mer normalisert. Vi er veldig bevisste på at vi fortsatt har et stort ansvar om å gjøre dette på riktig måte og ta godt vare på spillerne og alle som er en del av laget, sier Solbakken til FCKs hjemmesider.

– Ligaene har behov for å gjennomføre deres turneringer og gjenoppta treningen, samtidig som mange av oss har savnet å kunne følge med på Superligaen. Det kan vi nå, selv om det blir fra sofaen, sier kulturministeren i pressemeldingen.

Samtidig er hun fornøyd med at eliteserien i fotball for kvinner har fått lov til å starte opp igjen, på lik linje med mennene.

– Det har vært viktig å også få i gang (eliteserien for kvinner) på lik linje med de andre toppligaene i Danmark. Det ville vært et stort nederlag for hele utviklingen av kvinnefotballen hvis vi ikke kunne kåre en dansk mester på riktig måte.

Gjenåpningen skal også gjelde for profesjonelle idretter der mesteparten av utøverne lever av deres inntekter fra idretten, uten at det presiseres hvilke idretter dette gjelder.

Kulturminister Joy Mogensen mener at det er viktig for både utøverne og den sportsinteresserte danske befolkningen å få i gang toppidretten i landet igjen.

(©NTB)

Flere nyheter: